karnibahar yemekleri - karnıbahar kızartması tarifi - karnabaharlı tarifler



Malzeme :

10 Çiçek Karnı Bahar

Sosu İçin

1 Soda
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Ketch-Up
Alabildiği Kadar Un
Sıvı Yağ

Yoğurt Sosu İçin

1 Kase Yoğurt
1 Tutam Dereotu

Hazirlanisi :
Sosu için soda, yumurta ve ketçapı karıştırın. Boza kıvamına gelene kadar birkaç kaşık un ekleyin. Çiçek çiçek ayırıp haşladığınız karnıbaharları bu sosa bulayarak sıvıyağda kızartın.
Yoğurt sos için yoğurt ve ince kıyım dereotunu karıştırın.İsterseniz çok az zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Sıcak karnıbahar kızartmanızı bu lezzetli yoğurt sosa batırarak yiyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1789
favori
like
share