Terbiyeli Tavuklu Karnıbahar

Son güncelleme: 10.06.2009 08:06
  • karnibahar yemekleri - karnabaharlı tarifler

    noimage

    Gereçler:

    1 tane tavuk biftek (küçük parçalar halinde doğranmış)
    1 adet büyük soğan
    1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet orta boy karnıbahar
    2 yemek kaşığı un
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 çorba kaşığı salça
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kimyon
    1/2 adet limon suyu

    Yapılışı:

    İncecik doğranmış soğanı hafif yağda pembeleştirelim. İçine tavuk parçalarını atalım. 15 dak. pişirelim. Bu esnada farklı bir tencerede parçalanmış karnıbaharı 15-20 dak. haşlayalım.Kavrulan tavuğun içine salçamızı ekleyelim. Biraz da salça ile kavuralım. Daha sonra sıcak 3 su bardağı sıcak su ekleyelim. Haşlanmış karnıbaharı içine koyalım. Bir taşım kaynattıktan sonra bir tavda bir çorba kaşığı sıvı yağ içinde unumuzu kavuralım. Kavrulan unu karnıbaharın içine yavaş yavaş salalım. Hafif karıştırdıktan sonra içine kekik,karabiber,kimyon ve limon suyunu ekleyelim. Bir taşım kaynatalım. Daha sonra ocağın altını kapalım.Afiyet olsun.
#10.06.2009 08:06 0 0 0