Avcı böreği

Son güncelleme: 13.06.2009 18:49
  • noimage

    Malzemeler:

    4 yufka
    4 yumurta akı
    250-300gr kıyma
    3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
    1 yemek kaşığı biber salçası
    yarım çay bardağı bulgur
    1 çay bardağı sıcak su
    yarım su bardağı ceviz içi, dövülmüş
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 su bardağı maydanoz, doğranmış
    1 yumurta
    galeta unu
    Hazırlanması:

    Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
    Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin.
    4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
    Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın.
    1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin.
#10.06.2009 09:11 0 0 0
  • emeğine sağLıK tadLım
#13.06.2009 18:49 0 0 0