Havuçlu, Karnabaharlı Pilav

Son güncelleme: 10.06.2009 10:29
  • Havuçlu, Karnabaharlı Pilav tarifi - Havuçlu, Karnabaharlı Pilavın yapılışı

    Malzemeler

    2 bardak un
    2 adet yumurta
    4 yemek kaşığı süt
    1 yemek kaşığı margarin
    2 bardak pirinç
    2 adet havuç
    2 bardak karnabahar
    2 yemek kaşığı tereyağ
    Karabiber
    Tuz

    Tarifi

    Havuçları doğrayın, karnabaharları ayıklayın. 1 bardak suya tuz atıp, 10 dakika süreyle iki sebzeyi de haşlayın.

    2 bardak pirinci bol tuzlu suda 10 dakika haşlayın, suyunu süzüp bekletin. Soğuk su ile pirinçleri yıkayıp bekletin.

    2 bardak un, yumurta, tuz, süt ve margarini karıştırıp sert bir hamur tutun. Hamuru kalınca açıp bir parmak kalınlığında uzun şeritler kesin. Pilav tenceresini margarinle bolca yağlayın. Tencereye şeritleri sepet örgüsü yapar gibi, bir alttan bir üstten geçirerek tencereye yerleştirin. İçine sebzeleri, haşlanmış pirinci, tereyağını, tuz ve karabiberi ilave edin. Tencereden sarkan hamurları içine katlayın. Fırında 45 dakika pişirin. Tencereyi ters çevirip servis yapın.


#10.06.2009 10:29 0 0 0