Altın Koza Film Festivali Başladı

Son güncelleme: 10.06.2009 11:02
  • Altın Koza Film Festivali Başladı


    16. Altın Koza Film Festivali dün başladı. Adana'da ilk defa 1969 yılında düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nin bu yıl 40. yaşı kutlanıyor.

    Festival kapsamında yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere 212 film gösterilecek. 14 Haziran'a kadar devam edecek olan festival kapsamında Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması yapılacak. Festivalin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nın jüri başkanlığını yönetmen Nuri Bilge Ceylan üstleniyor. Oyuncular Özgü Namal, Meltem Cumbul ve Bulut Aras ile senarist ve yazar Füruzan, yönetmen Özcan Alper, görüntü yönetmeni Uğur İçbak ve müzisyen Mazlum Çimen jüride görev yapacak diğer isimler.

    16. Altın Koza Film Festivali'nde '12 Haziran Dünya Çalışan Çocuklar Günü nedeniyle 600 çalışan çocuk festivalin devam ettiği salonlara götürülerek, film izlemeleri sağlanacak.


    08 - 14 Haziran tarihleri arasında yapılacak 16. Altın Koza Film Festivali'nde dünyanın pek çok ülkesinden ödüllü belgesel filmler, sinemaseverlerle buluşacak. 'Belgesel Sinemacılar Birliği'yle birlikte oluşturulan 'Belgesel Bölüm'de 14'ü yabancı olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışındaki festivallerde gösterilmiş ve çeşitli ödüller almış toplam 23 film gösterilecek. Nazım Hikmet Kültür Merkezi ile Küba Sinema Sanatı Enstitüsü tarafından ortak hazırlanan Nazım'ın Küba Seyahati adlı belgesel en çok ilgi çeken belgesellerden birisi. Yunanistan İçsavaşı'nda Yunanlı komünistlerin silah arkadaşı Mihri Belli'yi konu alan Yoldaş Kemal ile 2006 Everest Dağı Tırmanma Ekibi'nin konu edildiği Hazır mısın Everest adlı belgeseller de yine dikkat çekiyor.

    Yine Belgesel Sinemacılar Birliği ile yapılacak bir diğer etkinlik de Taha Feyizli'nin katılacağı 'Tutunamayanlar' başlıklı söyleşi olacak. Söyleşi, 11 Haziran Perşembe günü, 16.30'da Adana Kültür Sanat Merkezi (Tarihi Kız Lisesi Binası)'nda gerçekleştirilecek.


    Festival boyunca Cinebonus, Ariplex ve Metropol Sinemaları ile Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu, Adana Kültür Sanat Merkezi (Tarihi Kız Lisesi Binası) ve Ortopedia Hastanesi Sinema Salonu olmak üzere toplam 11 sinema salonunda 212 film, 395 seansta gösterime sunulacak.
#10.06.2009 11:02 0 0 0