Trabzonspor Başkanı Sadri Şener Eriksson ile Beraber

Son güncelleme: 10.06.2009 22:55
  • Eriksson haberleri - Eriksson kimdir

    Teknik Direktör arayışlarını yurt dışında sürdüren Başkan Sadri Şener, tartışılmayacak bir isimle Lisbon da biraraya geldi

    Daha önce de Trabzonspor'un gündeminde olan dünyaca ünlü teknik adam Sven-Goran Eriksson'la Portekiz'in Lisbon şehrinde biraraya gelen Şener büyük bir ölçüde anlaşmaya vardı.
#10.06.2009 19:18 0 0 0
  • bence eğer anlaşildi ise ahmet hoca ve hami'yi yanına verirsek biizm için büyük bir kaznç olur ayrıca tugay kerimoğlu'nu eski oğrencisini yarımcı antrenor olarak istediğini okumustum trabzonlu oldugu iiçin bence istemiştir hemde birseyy oğrenir düşüncesi hakimdir
#10.06.2009 19:34 0 0 0
  • Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Hacısalihoğlu, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın görevden ayrılmasının ardından sezon sonuna kadar bir arayış içerisine girmediklerini belirterek, "Sezonun bitmesiyle ihtimal dahilindeki hocalarımızla ön görüşmeler yaptık. Şenol hocamızla görüştük. Ancak kulübünün ısrarlı tavrı bu isteğimizin gerçekleşmemesine neden oldu. Daha sonra kariyerli yabancı hoca ile anlaşma anlamında karar aldık. Başkanımız bir çok isimle görüşüyor. Trabzonspor'a katkı sağlayacak, hizmet edecek ve şartları kulübümüze uyacak bir isimle anlaşmak istiyoruz" dedi.

    "TOPMÖLLER GÜNDEMİMİZDE YOK"

    Hacısalihoğlu, teknik adam arayışlarının kombine satışlarını olumsuz etkilediğini de ifade ederek, "Tüm kulüplerde oyuncu transferleri ve teknik direktör belirlemeleri kombine satışlarını tetikliyor. Bizde yaşanan bu gelişmeler maalesef kombine satışlarını yavaşlattı. Sezona iki ay gibi bir süre var. 5 - 10 gün içerisinde teknik heyetimizi belirlemek istiyoruz. Yeni bir heyecanla hazırlıklarımıza başlamak amacındayız. Topmöller hiçbir zaman gündemimizde olmadı. Eski futbolculuk dönemi haricinde teknik direktörlüğünü bilmiyoruz. Becerikli bir menajeri var ve bu sayede sürekli gündeme getiriliyor. Bizimle bir ilgisi yok" şeklinde konuştu.

    "ERİKSSON GÜNDEMİMİZDE"

    Ünlü İsveçli teknik adam Sven Goran Eriksson'un gündemlerinde olduğunu da doğrulayan Hacısalihoğlu, "Eriksson'la bir görüşme yapıldı. Başkanımız bu görüşmeleri yapıyor. O ve onun tarzında teknik adamlarla görüşüyoruz. Ancak hiçbir hocayla anlaşma gerçekleşmedi. Maalesef bu isimlerin gizli tutulması mümkün olmuyor. Daha önce de birkaç isim gündeme gelmişti. Ancak maalesef bunlar anlaşıldı gibi lanse edildi. Her iki tarafın da şartlarının uygun olması durumunda görüştüğümüz 6 - 7 isimden birini almayı düşünüyoruz. Görüştüğümüz isimler arasında Trabzonspor'a sıcak bakanlar da var. Bunların arasında çok yakından tanıyanlarda var. Bazıları ise inceleyeyim diyor. Ama bir çoğu Trabzonspor'un ismini biliyor. Kadromuzun bu yılki performansından da haberleri var. Trabzonspor'a uygun bir hoca arıyoruz ancak bugün itibariyle bakıldığında yerli bir antrenörle çalışmayacağız gibi görünüyor. Türk hoca olarak yeterli olanlar var ancak bunlar Yeterli antrenörlerimiz var ancak bunlar ya görevde ya milli takımlarda ya da yurt dışında görev yapıyorlar" dedi.

    "HALİLHODZİÇ'LE DE GÖRÜŞTÜK"

    Hacısalihoğlu, Boşnak teknik adam Vahid Halilhodziç'in de gündemlerinde yer alan teknik adamlardan birisinin olduğunu belirterek, "Teknik adam sorununun gelecek hafta çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Trabzon'da genelde şöyle bir sıkıntı yaşanıyor. Görevde olan hoca ve futbolcularla ilgili çok tenkitler oluyor. Yeni teknik direktörün geçmişte yaşananlarla ilgili yıpratılmamış olması tercih nedenidir ancak Türk futbolunu ve Trabzonspor'u tanıyan bir hocada bizim önceliğimizdir. Eski teknik direktörlerimizden Vahid Halilhodziç de görüştüğümüz hocaların arasında yer alıyor" diye konuştu.

    "BAŞKAN SADRİ ŞENER DEVAM ETME EĞİLİMİNDE"

    Hacısalihoğlu, Başkan Sadri Şener'in kongrede yeniden aday olmaya sıcak baktığını da vurgulayarak, "Şu anda yapılan ve devam eden bir çok proje var. Bir üye olarak başkanın devam etmesini arzu ediyorum. Kararını henüz açıklamadı ancak devam etme yönünde bir eğilimi var. Trabzonspor'da genelde başkan ağırlıklı bir yönetim modeli benimsenmiş durumda. Bu yüzden başkan yeni dönemde çalışacağı isimleri tespit edip onlara teklif yapacaktır. Ancak henüz bu konuda bir karar vermedi" şeklinde konuştu.

    "HÜSEYİN VE SERKAN YENİ HOCAYA BAĞLI"

    Sözleşmesi sona eren Serkan Balcı ve Hüseyin Çimşir'le ilgili kararı yeni gelecek teknik adamın vereceğini de belirten Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:

    "Hüseyin burada bir çok eleştiri almasına rağmen olgun davranmış şahsen benim de sevdiğim bir oyuncu. Sözleşmesi bitti. Hem kulübün hem de kendi menfaatleri doğrultusunda hareket edecektir. Ben onların yerinde olsam yeni alacağımız hocanın vereceği kararı beklerim. Ama karar onların. Bizim yapacağımız transferler, yeni teknik heyetin belirlenmesi, stadın üzerinin kapanmasıyla ilgili çalışmalar ve tesisteki tadilatlar, kongre kararı alınmamış gibi bir program çerçevesinde devam ediyor. Zaten transferler konusunda 6 aydır izlemeler yapılıyordu. Özellikle transferinde son aşamaya geldiğimiz konusunda yeni teknik heyetin fikri önemli olacaktır."

#10.06.2009 19:38 0 0 0
  • Galiba yardımcısı Tugay Kerimoğlu olacak, benim idtihbarıtıma göre Eriksson ile kesin anlaşılmış. Bu transferde Rijkaard transferi kadar şaşırttı beni.
#10.06.2009 19:43 0 0 0
  • noimage
    Eriksson kararını yarın verecek



    Trabzonspor, İsveçli Teknik adam Sven-Goran Eriksson'un kararını bekliyor.

    Transfer görüşmeleri yapmak üzere kulüp genel saymanı Mahmut Aksu ile birlikte yurt dışına giden kulüp başkanı Sadri Şener, İstanbul'a döndü.

    Başkan Şener, açıklamada, Eriksson ile olumlu bir görüşme yaptıklarını belirterek, ''Yardımcısı olarak Tugay'ı önerdik, o da mutlu oldu. 2 tane de kendi yardımcısı var. Yarın öğleye kadar kararını verecek. Hayırlısı olsun'' dedi.

    Şener, Zaccaroni ile de görüşme yaptıklarını ve takımın CD'lerini isteyen bu teknik adamın da gündemlerinde bulunduğunu, yarınki gelişmelere göre bir değerlendirme yaparak, teknik heyet konusunu sonuçlandırmak istediklerini kaydetti.
    Başkan Sadri Şener kongrenin iptalinin söz konusu olmadığını da sözlerine ekleyerek' Benim aday olup olmayacağım konusunda net kararım yok. Ancak kongrenin iptal olması mümkün değil. Yedek listeden asıl listeye yönetici alarak yola devam etme şansımız da yok. Çünkü orada ki sayı da yetersiz. Bu nedenle başka şansımız yok. Kongre kesin olacak' diyerek şunları söyledi:
    'Lizbon'dan yeni döndüm. Bende insanım . Lizbong, Milano ,İstanbul bayağı yoruldum. Şimdi Genel Müdürümüz Sinan Zengin ile hesap yapıyoruz. Kulübün para pul işlerine bakıyoruz . Kombine satışlarımızın artması lazım. Henüz daha 1462 kombine satılmış. Ben Ericsson gibi dünya çapında bir teknik direktörü almaya çalışıyorum. Taraftarlarımızda kombinelere ilgi göstermesi gerek. Ayrıca geçtiğimiz sezon bir rekor kırmıştık. Eriksson ve Kombine satışı birbirine uysun. Hala 1461 kombine satılmış, yani şimdi ikisi birbirine uyuyor mu?
    Eriksson Çok gelmek istiyor. Kesin kararını yarın bildirecek. Bana olur gibi geliyor,ama olmazsa da çok önemli değil. Zacheroni ile de temastayız..Zaccheroni takımın oynadığı maçların CD'lerini istedi . Yani Erikson'a karşılık başka yöntemimiz de var .Erikson'un yanına da Trabzonlu olan Tugay Kerimoğlu'nu almak istiyoruz..Onunla da konuştuk . Tugayla birde Hoca Eriksson konuşacak. Eriksson, diğer şartları Trabzon'u falan sordu bize'

    Kaynak: noimage


#10.06.2009 21:22 0 0 0
  • gercekten ericson bombası aklımın ucundan bile geçmezdi aama olursa bence ahemt hoca çok sey oğrenecek inşallah tugayı da yardımcı olarak alacağini bende okudum ama o da olursa ericson eğitir onlari inşallah hayırlısı olur
#10.06.2009 22:55 0 0 0