Tas Kebabı Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 11.06.2009 09:11
  • tas kebabı tarifi - kebab tarifi
    noimage

    Malzemeler
    600 gr Kuzu kuşbaşı
    30 gr margarin
    100 gr Soğan
    1 Çorba kaşığı Domates salçası
    1 tatlı kaşığı Tuz
    Baharat torbası
    1.5 bardak Su

    Yemegin Yapilisi

    Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.
    Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
    Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika pembeleşinceye kadar sote edin.Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
    Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun.Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin.Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün.Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.
    Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
    Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.
#11.06.2009 09:11 0 0 0