Can Şengün

Son güncelleme: 11.06.2009 11:37
  • Can Şengün Kimdir - Can Şengün Resimleri - Can Şengün Biyografisi - Can Şengün Hakkında
    Gitar çalmaya Manhattan New York ' ta 9 yaşında başladı. Müzik öğretmeni ve ebeveynlerinin, onun doğal yeteneğini erken yaşta keşfetmeleri ve desteklemeleri müzik hayatında çok güzel bir başlangıç oldu. 14 yaşında Ankara'da bir müzik yarışmasında ilk kez sahneye çıktı. Şarkı söyledi, gitar çaldı ve ilk birincilik ödülünü aldı. Bu deneyim çok genç yaşta müziğe özellikle de gitara olan yeteneğini keşfetmesine neden oldu. Gitarist, besteci ve şarkı sözü yazarı olarak kariyer yapmaya karar verdi.

    Takip eden yıllarda çeşitli müzik grupları kurdu ve ülke çapında 200 ü aşkın konser verdi. 1993 yılında Ankara'da bir müzik okulunda ,14 öğrencisi ile başlayarak müzik ve gitar dersleri vermeye başladı. Altı ay gibi kısa bir sürede öğrenci sayısı 300 ü aştı. Bazı öğrencileri konservatuar sınavlarını kazandı ve müzik alanında akademik eğitimine devam etti ve bir kısmı profesyonel müzisyen oldu. Aynı yılın sonunda Milli Eğitim Bakanlığı lisansı ile kendi müzik okulunu açtı ve kısa sürede 400 ü aşkın kayıtlı öğrencisi oldu.

    1994 yılında Türk müziğinin ve şov dünyasının kalbi İstanbul'a yerleşti. Ülkemizin en tanınmış prodüktörleri ile çalışmaya başladı. Kısa bir sürede en seçkin sanatçıları ile kayıt yapmaya ve turnelere çıkmaya başladı. Birçok reklam, televizyon ve şov programlarının cingıl müziklerini besteledi.

    1996 yılında ilk plak anlaşmasını İstanbul Plak ile yaptı. Ülkemizin en tanınan ve sevilen sanatçılarının prodüksiyonlarında stüdyo müzisyeni olarak yer aldı. Çaldığı parçalar top on listelerine girdi ve bazıları ilk sıralara yerleşti.

    Bugüne kadar birçok festivalde ve hayır konserlerinde çaldı. Avrupa'da pek çok müzik organizasyonunda müzisyen kimliği ile yer aldı.

    Hollanda'da Neimegen'de Türkiye'de 99 yılında yaşanan Gölcük depreminden etkilenen vatandaşların yararına konser verdi.

    Hollanda Amsterdam'da Mirkelam ile birlikte ırkçılık aleyhine hayır konserinde sahne aldı.

    Tarkan, Mirkelam, Mazhar Alanson, Sertab Erener, Kenan Doğulu, Mustafa Sandal, Ajda Pekkan, Seden Gürel, Nazan Öncel, Özlem Tekin gibi birçok seçkin sanatçının albümlerinde, konserlerinde, müzisyen olarak yer aldı. Bugüne kadar 250' den fazla albümde çalıştı.

    1999 yılında Aykut Gürel, Ozan Doğulu ve Murat Yeter ile PANİK ATAK grubunu kurdular. Bu grup inanılmaz bir ses getirdi ve çok özel mekanların en çok aranan grubu oldu.

    2001 yılında dünyanın en büyük müzik enstrumanları üreticisi Yamaha 'nın sponsorlu ilk Türk müzisyeni oldu ve hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok gitar kliniğine katıldı ve de halen katılmaya devam ediyor.

    Can Şengün ülkemizin en çok aranan stüdyo müzisyenleri arasında anılmaya başladı. Kendi orijinal bestelerinden oluşan albümünü uzun süre erteledikten sonra 12 Ekim 2004'de kayıtlarına başladı. Bu albümle beraber,Can kendine yeni bir sayfa açıyor. "CANLI MÜZİK" başlıyor

    noimage



    https://www.main-board.com/unluler/232504-can-sengun-resimleri.html
#11.06.2009 11:37 0 0 0