Yeşil Ceviz Reçeli

Son güncelleme: 18.06.2009 01:19
  • yeşil ceviz reçeli tarifi - yeşil ceviz reçelinin yapılışı - reçel tarifi

    MALZEMESİ

    50 Adet ceviz (yeşil küçük),
    1 Kg. tozşeker,
    3 Bardak su,
    1,5 Limon suyu,
    1 Tutam karanfil.
    Kireç suyu.

    YAPILIŞI

    1.Cevizler normal cevizin yarısı kadarken yeşil olarak ağaçtan toplayınız,
    2.Her gün suyunu değiştirerek su içinde sekiz gün
    bekletiniz,
    3.Cevizleri 1 saat kireçli suda bırakınız
    4.Bol suda çalkalanmış cevizleri iki kere suyunu değiştirerek yumuşayana kadar kaynatınız,
    5.Üç bardak su ile şekeri kaynatınız,
    6.İyice süzülmüş cevizleri iğne ile ara ara deliniz ve bir kısmına karanfil batırınız,
    7.Cevizleri kaynayan şuruba ilâve ediniz,
    8.Reçel koyulaşınca 1,5 limon suyu ilâve ediniz,
    9.8-10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınız
#11.06.2009 16:43 0 0 0
  • sagol
#18.06.2009 01:19 0 0 0