Patlican Püreli Dil Balığı tarifi - Patlican Püreli Dil Balığının yapılışı

Malzemeler

4 dil balığı filetosu (150 şer gr’lık)
balık haşlama suyu (1 -2 kepçe)
1 kg patlıcan
1 limon
yarım su bardağı zeytinyağı (komili sızma)
4 büyük yaprak fesleğen
tuz, karabiber


YAPILIŞI

Patlıcanları fırınınızın ızgarasında arasıra çevirmek surtiylt 30 dakika pişirin. Patlıcaların kabukları kararmaya yakın şekilde kızarmalıdır.Sonra patlıcanların kabuklarını soyun ve içini zeytinyağı, limon suyu, fesleğen, tuz ve biberle birlikte mikserden geçirin.Dil balığı filetolarını bir fırın tepsisine yayın. Üzerlerine biraz balık suyu gezdirin ve 200 derece ısıtılmış fırında 5-7 dakika pişirin.Dil balıklarını tabağın ortasına koyun, etrafına püreyi yayı ve servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 317
favori
like
share
by_KaRizMa Tarih: 18.06.2009 14:56
sagol