Kalkan Balığı Tavası tarifi - Kalkan Balığı Tavası nasıl yapılır

malzeme:

1200 gram kalkan balığı
275 gr. ayçiçeği yağı
bir çay fincanı un, tuz.


Hazırlanması:

Temizlenmiş, dilimlere kesilmiş balı'ğı bol su ile yıkayın. Altlı üstlü tuzlayarak geniş, yayık bir süzgecin içine oturtun. Tuzunu alması için bir iki saat bekletin. Sonra balıkları altlı üstlü unlayın. İyice silkeleyerek unun fazlasını atın. Balıkları bir kabın içine unlu olarak yanyana dizin. Ayçiçeği yagını tavaya koyun, iyice kızdırın ve kalkan balığını yanyana dizerek her iki tarafını da 10-15 dakika süre iyice kızartın. Kapaklı tavada dahaVahat kızarırlar, yanma tehlikesi azalır. Kizarmış balıkları maşa ile ya da delikli kepçe ile tavadan çekip alın, bir süzgeç’in içine koyun, birkaç dakika orada tutarak, fazla yağını akıtın. Sonra servis tabağına koyup, üzerine limon sıkarak sofraya götürün.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 625
favori
like
share
by_KaRizMa Tarih: 18.06.2009 14:54
paylasimin sagol