Malzemeler;


- 10 adet tavuk incik (incik açtırılarak kullanılacak)

- 1 adet büyük soğan

- 3-4 diş sarımsak

- ketçap

- domates veya biber salçası

- sıvıyağ

- karabiber

- nane

- tuz

Yapılışı

Öncelikle incikleri yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz. Onlar süzülürken bir tavaya soğanı yemeklik doğruyoruz sarımsaklarımızı da çok ince doğruyoruz.sıvıyağımızı ekliyoruz soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. 3 yemek kaşığı kadar ketçap 1 yemek kaşığı kadar salça ilave ediyoruz ve 1 saniye karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Baharatları ilave edip karıştırıyoruz.

Süzülmeye bıraktığımız incikleri bu sosa bulayarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 45-50 dak. üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun arkadaşlar. mutlaka deneyin...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4715
favori
like
share
by_KaRizMa Tarih: 19.06.2009 20:42
paylasimin icin sagol
NaZ Tarih: 10.06.2009 20:44
Patatesi ayri yapiyorum incikle birlikte pisirmiyorum

duruma göre su ekliyorum yani göz karari.
Shekill Tarih: 10.06.2009 18:47
HaviL peki patates domates gibi şeyleri koymuyon mu ?

birde su koymuyonmu sulu oLsun diye senden bu fikirleride alim bende tavada yaparım bi dakine
NaZ Tarih: 10.06.2009 17:25
Ben yayvan pilav tencersinin tabanina sivi yag ve biberiye ekliyorum, üzerine tavuklari ekleyip, kisik ateste pisiriyorum, pismeye yakin kirmizi pul biber ve tuz ekliyorum, pistikten sonra kapagini acip kizarmasini sagliyorum
Shekill Tarih: 10.06.2009 17:14
Yaptığım Fırında Tavuk İncik Tarifi Siz Main Board Ailesiyle Paylaşmak iStedim...


MALZEMELER:

6 tane tavuk incik (derisini çıkartmayın)
2 tane iri patates
3 tane domates
3-4 sivribiber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kekik

YAPILIŞI:

sebzelerimizi irice doğruyoruz.
tavuklarla beraber büyükçe bir kaba alıyoruz.
salça, yağ, sirke ve baharatları da katarak güzelce karıştırıyoruz.
fırın kabının içine malzememizi alıp üzerini folyo ile kapatıyoruz.
250 dereceli fırında pişiriyoruz.
malzemelerimiz yumuşadıktan sonra folyoyu kaldırıp kızarana kadar tekrar pişiriyoruz.
pilav ve salata eşliğinde yemeğimizi servis ediyoruz.

tamamiyle bunlar ama ben sos içinayrı bi tarif uyguladım onuda paylaşim sizlerle..


1/2 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 diş dövülmüş sarımsak

1/2 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon

1 yemek kaşığı limon suyu

Şu anda Pişiyo HMMMMMMMMMMMMMMMMM
Shekill Tarih: 10.06.2009 13:55
Mantarım yok ama incigi ve mantarı çok sevdigim için bir günde onu denicem
Şayeste Tarih: 10.06.2009 13:53

Rica ederim..
Eğer mantarınız varsa bi de şuna bakın derim..


http://www.main-board.com/tavuk-yemekleri/232165-firinda-kasarli-mantarli-tavuk-incik.html#post3526203
Shekill Tarih: 10.06.2009 13:51
çok sağolun burda bunu seviyorum hemen cvb alıyorum pişirdigim zaman fotograf atabilirsem atıcam paylaşıcam sizle iyi çalışmalar
Şayeste Tarih: 10.06.2009 13:50
Rendelemenize gerek yok..
İşte öylesine doğrayın..
Doğrayabildiğiniz ufaklıkta..

Kolay gelsin