Fırında Tavuk İncik

Son güncelleme: 19.06.2009 19:42
  • noimage

    Malzemeler;


    - 10 adet tavuk incik (incik açtırılarak kullanılacak)

    - 1 adet büyük soğan

    - 3-4 diş sarımsak

    - ketçap

    - domates veya biber salçası

    - sıvıyağ

    - karabiber

    - nane

    - tuz

    Yapılışı

    Öncelikle incikleri yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz. Onlar süzülürken bir tavaya soğanı yemeklik doğruyoruz sarımsaklarımızı da çok ince doğruyoruz.sıvıyağımızı ekliyoruz soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. 3 yemek kaşığı kadar ketçap 1 yemek kaşığı kadar salça ilave ediyoruz ve 1 saniye karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Baharatları ilave edip karıştırıyoruz.

    Süzülmeye bıraktığımız incikleri bu sosa bulayarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 45-50 dak. üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

    Afiyet olsun arkadaşlar. mutlaka deneyin...
#10.06.2009 12:45 0 0 0
  • ama benim incikler açtırılmış degil normal :D neyse ben öyle seviyom etli etli ... hazırlıklara başlıyorum teşekkürler ayışıgı teşekkürler Şayeste hanım bi erkek olarak hiç incik yapmadım ilk denemem oLcak


    Fırın Poşetiylemi atsam sizden biraz bilgi alim :P

    son birşey sorcam burda yemeklik doğrayın soğanları denmiş yemeklik nasıl doğrucam :)) rendelesem kafi olurmu
#10.06.2009 12:47 0 0 0
  • Rendelemenize gerek yok..
    İşte öylesine doğrayın..
    Doğrayabildiğiniz ufaklıkta..

    Kolay gelsin :)
#10.06.2009 12:50 0 0 0
  • çok sağolun burda bunu seviyorum hemen cvb alıyorum pişirdigim zaman fotograf atabilirsem atıcam paylaşıcam sizle iyi çalışmalar
#10.06.2009 12:51 0 0 0
#10.06.2009 12:53 0 0 0
  • Mantarım yok ama incigi ve mantarı çok sevdigim için bir günde onu denicem
#10.06.2009 12:55 0 0 0
  • Yaptığım Fırında Tavuk İncik Tarifi Siz Main Board Ailesiyle Paylaşmak iStedim...

    noimage
    MALZEMELER:

    6 tane tavuk incik (derisini çıkartmayın)
    2 tane iri patates
    3 tane domates
    3-4 sivribiber
    1 yemek kaşığı salça
    1 yemek kaşığı sirke
    yarım çay bardağı zeytinyağı
    tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kekik

    YAPILIŞI:

    sebzelerimizi irice doğruyoruz.
    tavuklarla beraber büyükçe bir kaba alıyoruz.
    salça, yağ, sirke ve baharatları da katarak güzelce karıştırıyoruz.
    fırın kabının içine malzememizi alıp üzerini folyo ile kapatıyoruz.
    250 dereceli fırında pişiriyoruz.
    malzemelerimiz yumuşadıktan sonra folyoyu kaldırıp kızarana kadar tekrar pişiriyoruz.
    pilav ve salata eşliğinde yemeğimizi servis ediyoruz.

    tamamiyle bunlar ama ben sos içinayrı bi tarif uyguladım onuda paylaşim sizlerle..


    1/2 su bardağı yoğurt

    1 yemek kaşığı domates salçası

    2 yemek kaşığı sıvıyağ

    1 diş dövülmüş sarımsak

    1/2 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon

    1 yemek kaşığı limon suyu

    Şu anda Pişiyo HMMMMMMMMMMMMMMMMM :)
#10.06.2009 16:14 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Ben yayvan pilav tencersinin tabanina sivi yag ve biberiye ekliyorum, üzerine tavuklari ekleyip, kisik ateste pisiriyorum, pismeye yakin kirmizi pul biber ve tuz ekliyorum, pistikten sonra kapagini acip kizarmasini sagliyorum
#10.06.2009 16:25 0 0 0
  • HaviL peki patates domates gibi şeyleri koymuyon mu ?

    birde su koymuyonmu sulu oLsun diye senden bu fikirleride alim bende tavada yaparım bi dakine :)
#10.06.2009 17:47 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Patatesi ayri yapiyorum incikle birlikte pisirmiyorum

    duruma göre su ekliyorum yani göz karari.
#10.06.2009 19:44 0 0 0
  • paylasimin icin sagol
#19.06.2009 19:42 0 0 0