Erzincanlı Köylülerin Aya Seyahati Moskova Yolcusu

Son güncelleme: 13.06.2009 00:56
  • Ataman'ın 1957'de bir grup köylünün aya seyahat etme çabasını fotoğraflar ve bir köylünün anlatımıyla çektiği belgeseli 31. Moskova Film Festivali'nin "Perspektif" bölümünde yarışacak.


    noimage

    Yönetmen Kutluğ Ataman'ın yeni belgesel filmi Aya Seyahat 31. Moskova Film Festivali'ne gidiyor.
    Erzincan'ın ücra bir köyünde yaşayan dört köylünün aya seyahat etme çabalarını anlatan film festivalin "Perspectives/Perspktif" isimli yarışma bölümünde yer alacak.

    Erzincan'dan Fezaya

    19-21 Haziran tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da 31. kez düzenlenecek festivalde gösterilecek Ataman imzalı film 1957'de Erzincanlı dört köylünün aya yolculuk etme çabalarının hikayesi.

    Film, ele geçen siyah-beyaz fotoğraflar kullanılarak ve yöre halkından bir anlatıcı yardımıyla belgelenen olayla ilgili çeşitli aydınların da görüşlerine yer veriyor.

    Alim Rüstem Aslan, Murat Belge, Seçkin Dindar, Sibel Eraslan, Nilüfer Göle, Mahir Kaynak, Etyen Mahçupyan, Turgay Oğur, Atila Özgüç, Özge Samancı, Bülent Somay ve "Panter Emel" olarak tanınan Emel Yıldız köylülerin ay maceralarını kendi meşrelerince yorumlayarak filmde yer alıyorlar.

    Filmin DVD'si satışa çıkacak

    Metin Alagaş, Gözde Aran ve Ahmet Aslan'ın oynadığı film festivalin teknolojiyi ve yeni sanatsal yaklaşımları kullanan yöntemlerin avantgard çalışmalarının bulunduğu Perspektif bölümünde gösterilecek.

    DVD'si Türkiye'de Zeyno Film etiketiyle satışa çıkacak olan Aya Seyehat ilk kez Nisan ayında düzenlenen 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde seyirciyle buluşmuştu.
#13.06.2009 00:56 0 0 0