Malzemeler:
1 adet sade pastapan
4 su bardağı süt
1 su bardağı nar suyu
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
50gr beyaz çikolata

Hazırlanışı :

Öncelikle nar suyunu elde etmek için yarım kilo nardan elde edeceğiniz tanelerden 1 avuç ayırıp kalanı önce rondoda ezip daha sonra süzgeçten geçirerek çekirdeklerinden ayırın Bir tencereye unu, 2 kaşık nişastayı ve sütü ekleyin Ocakta kaynamaya başlayana kadar karıştırın Kaynadığında şekerden bir kısmını ( 3 kaşık kadar) ayırarak kalanı ve vanilyayı kremaya ekleyin Başka bir tencerede 1 kaşık nişasta, ayırdığınız şeker ve nar suyunu kaynamaya başlayana kadar karıştırın Bir kısmını pastanın üzeri için ayırın Daha sonra hazırladığınız beyaz kremanın yarıdan fazlasını bir kaba alıp üzerine narlı kremayı ekleyin Sonra bu karışımı narlı kremayı pişirdiğiniz tencereye alın ve bir taşım daha pişirin Beyaz kremanın içerisine çikolatayı parçalara ayırarak ekleyin Her iki kremayı da mikserle 5 dk çırpın

Pastayı hazırlamaya başlarken kekin bir katını 4-5 kaşık sütle ıslatın Narlı kremanın içerisine ayırdığınız taneleri ekleyin ve bu karışımı kekin üzerine yerleştirin (Kremanın kıvamı yoğun olmadığından yoğunlaşması için bir süre bu şekilde beklettim ) Daha sonra ikinci kat keki yerleştirinYine üzerini süt ile ıslatın Beyaz kremadan süslemek için biraz ayırdıktan sonra kalanı ile pastanın üzerini kaplayın Ayırdığınız kremayı pastanın üzerine resimdeki gibi sıkın Ortada kalan kısımı ise ayırdığınız nar sosu ile kaplayın Dolapta en az 3-4 saat dinlendirin

Afiyet bal şeker olsun...:)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 267
favori
like
share
nis_2 Tarih: 13.06.2009 12:12
vaavv emeğine sağLıK
keskinkilic_68 Tarih: 13.06.2009 12:10
elif cik cik görmesin kıskanır :72: