Maltepe Nâzım Hikmet Gençlik Festivali Başlıyor

Son güncelleme: 13.06.2009 12:48
  • Maltepe Nâzım Hikmet Gençlik Festivali Başlıyor

    Maltepe Nâzım Kültürevi tarafından, Maltepe Belediyesinin de katkılarıyla düzenlenecek olan "Maltepe Nâzım Hikmet Gençlik Festivali"nin hazırlıkları tamamlandı. 18 Haziran Perşembe günü festival yürüyüşü ile başlayacak ve 21 Haziran Pazar günü sona erecek olan festival, Nâzım'ın siyasal ve sanatsal geleneğinin geleceğe yeni kuşaklarla ulaştırılması amacını taşıyor.

    2007 yılında Maltepe Beşçeşmeler Meydanında açıldığı günden itibaren gericiliğe ve çürümüşlüğe karşı nefes alınabilen bir yer olma özelliği taşıyan Maltepe Nâzım Kültürevi, 4 gün sürecek olan "Maltepe Nâzım Hikmet Gençlik Festivali"ni, Maltepe Belediyesinin de katkılarıyla gerçekleştirecek. Festival 18 Haziran Perşembe günü festival yürüyüşü ile başlayacak ve 21 Haziran Pazar akşamı kapanış konseri ile sona erecek.

    Maltepe Nâzım Kültürevi festival düzenleme komitesince yapılan açıklamada, "Ülkemizin karanlığa ve uçuruma sürüklenmesine karşı direnç oluşturulmasının önem taşıdığını söylüyor ve bu direncin odağına gençliği koyuyoruz. İşçi gençlik, işsiz gençlik, öğrenci gençlik, öğrenci olabilmek için sınavlarda ter döken gençlik... Ama, tek boyutlu, kendisine ve topluma yabancılaşmış bir gençlik değil, bütünsel varlığıyla ideolojik, kültürel, fiziksel ve siyasal olarak kendisini birey olarak ve toplumla beraber eksiksiz ifade edebilen gençlik...Gelecek umudu bulunmayan değil, geleceğini kendi elleriyle ve dünya gençliğiyle birlikte yaratacak olan gençlik... Yurtsever ve aynı zamanda tüm dünyayı yurdu bilen bir gençlik... Maltepe'de bir ilk olan bu gençlik festivalinin, bir dünya vatandaşı, bir direnç anıtı olan büyük devrimci şairimiz Nâzım'ın adıyla anılmasından daha doğal ne olabilir," denildi.

    Nâzım'ın dizelerinden yola çıkılarak festivalin sloganının 'Güzel günler göreceğiz...' olarak benimsendiği ifade edilen açıklamada, "Festival, Nâzım'ın siyasal ve sanatsal geleneğinin geleceğe yeni kuşaklarla ulaştırılması amacını taşıyor. Gençlerimiz geleneği hep birlikte geleceğe taşımak için yola çıktıklarını simgelemek üzere, 18 Haziran Perşembe günü saat: 17.30'da Maltepe Belediye binası önünden başlatacakları yürüyüşle festivalin açılışını yapacaklar," denilerek, tüm gençler ve Nâzım dostları açılış yürüyüşüne ve festivale davet edildi.

    Festival'de yer alacak etkinlikler
    Festivalde gençler kültür, sanat ve siyasetin sadece izleyicisi değil, üreticisi de olduklarını ortaya koyacaklar. Beşçeşmeler Meydanında kurulacak sahnede sergilenecek olan genç şairler Efe Duyan ve Onur Behramoğlu'nun konuk olacağı bir şiir dinletisi, tiyatro ve dans gösterileri, her türden müziğin yer aldığı konserler yanında, 'Genç Meclis' tarafından 'Gençliğin Durumu'nun tartışılacağı bir panel de düzenleniyor.

    Dört gün boyunca meydanın değişik noktalarında tüm gençlerin katılımına açık resim, heykel ve satranç atölye çalışmaları olacak; yapılacak resimler ve katılımcıların ortaklaşa yapacakları heykel festival sırasında ve sonrasında meydanda sergilenecek.

    Bunun yanında, kurulacak standlarda Maltepe Nâzım Kültürevi tarafından yürütülmekte olan halk dansları, fotoğraf, resim, müzik atölyeleri tanıtılacak; gençlerin görüş ve önerileri derlenerek, önümüzdeki dönem atöyle çalışmaları bu görüş ve öneriler doğrultusunda şekillendirilecek. Gençler, festival sırasında dolduracakları formlarla veya daha sonra atölye çalışmaları için başvuruda bulunabilecekler.

    Maltepe NKE Çocuk Kulübü Anneleri
    Maltepe Nâzım Kültürevi Çocuk Kulübü anneleri de festivalin konuğu olacaklar. Emekçi anneler açacakları stand ile bir yandan Çocuk Kulübü'nün tanıtımını yaparken, diğer yandan da sergileyecekleri el emeği ürünlerin geliriyle önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek Çocuk Kulübü etkinliklerine katkı sağlayacaklar.

    Nâzım Hikmet Akademisi
    Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin açacağı ve 5 Ekim'de derslere başlayacak olan Nâzım Hikmet Akademisi'nin de festival alanında bir standı bulunacak; Akademi'nin çalışmalarına ilgi duyan gençler burada ilk elden bilgi ve belge alabilecekler.

    Maltepe Nâzım Kültürevi festival düzenleme komitesinin açıklamasında, "Maltepe Nâzım Kültürevi kurulduğundan bu yana ve festivalimizin düzenlenmesi sırasında bizden desteğini esirgemeyen, gericiliğe ve çürümüşlüğe karşı her zaman bizimle beraber hareket eden Beşçeşmeler Meydanı esnafını dostça selamlıyoruz; bu dayanışma festival sırasında ve sonrasında da devam edecektir," sözlerine yer verilerek, "Ayrıca, festivale katkılarından dolayı Maltepe Belediyesine de teşekkür ediyoruz." denildi.



#13.06.2009 12:48 0 0 0