Güzelliğin ilk şartı TEMİZLİK

Son güncelleme: 13.06.2009 14:47

  • Güzelliğin ilk şartı TEMİZLİK

    En iyi makyajı yapmış, son moda kıyafeti giymiş bir kadın eğer güzel kokmuyorsa, güzelliği anlamsızlaşır. Temizlik, hem sağlık hem de güzel olmanın birinci şartıdır.



    Banyo yapmak, yalnızca yağları ve kirleri temizlemekle kalmaz kan dolaşımını hızlandırarak zindelik ve hafiflik hissi verir.
    Güne banyo ile başlamak kendinizi enerjik hissetmenizi ve çalışmalarınıza konsantre olmanızı sağlar. İyi temizlenmiş bir yüzde; makyaj daha güzel durur. Temiz saçlar, saç şeklini ve renginin güzelliğini ortaya çıkarır. Yeni yıkanmış bir vücutta deodorant ve parfüm daha uzun süre kalır.
    Akşam banyoları ise rahatlatıcıdır. Günün yorgunluğunu üzerinizden atmaya ve sonraki güne enerji dolu uyanmanız için rahat uyumanıza yardımcı olur. Üzerinize sinmiş sigara, yemek, egzoz dumanı gibi kötü kokuların da giderilmesini sağlar.
    Hem sıcak hem de soğuk banyonun vücut için faydası vardır. Sıcak banyodan sonra bir dakikalık soğuk duş, kan dolaşımınızı hızlandırır. Üşümenizi engeller, hastalıklara karşı korur. Çok sıcak banyolar ise cildi kurutarak, pul pul dökülmesine neden olabilir. Bu sebeple aşırı sıcak banyolardan kaçınmalısınız.
    Banyo sabununuzu ya da duş jelinizi cildinizin tipine uygun seçmelisiniz. Sabun, ciltteki yağı emerek kuru ciltlerin daha da kurumasına neden olabilir. Kuru ciltler için özel olarak hazırlanmış nemlendirici duş jellerini tercih edebilirsiniz. Nemlendirici duş jeline rağmen cildiniz banyodan sonra kuruyorsa bebe yağı sürerek ekstra nem sağlayabilirsiniz.
    Sırt bölgesindeki hücreler genellikle fazla yağ dokularına sahiptir. Bu yağ dokuları cildin ihtiyaç duyduğundan daha fazla yağ ürettiğinde sırt bölgesinde sivilce ve kızarıklıklar oluşabilir. Sırtınızı derinlemesine temizlemek için kükürtlü sabun kullanabilirsiniz. Eğer sırtınızda siyah noktalar varsa, banyo fırçasını kükürt sabunla köpürterek sırtınızı ovun.
    Diz ve dirsekler yağ dokusu olmadığı için kuruma ve çatlamalar görünebilir. Bunu önlemek için banyodan çıkmadan önce diz ve dirsek bölgelerinizi banyo fırçasıyla ovabilirsiniz. Banyodan çıktıktan sonra nemlendirici krem sürerek bakımı tamamlayın...
#13.06.2009 14:47 0 0 0