Kiwano Meyvesi

Son güncelleme: 13.06.2009 16:16
  • Kiwano - Kiwano Hakkında - Kiwano Meyvesi

    noimage

    KİWANO: Kiwiano, Kivano, Horned Melon (Latince: Cucumis metuliferus) olarakta adlandırılır.

    Özellikleri ve Tarihçesi

    Jelly kavun olarak da bilinen bu meyve salatalık gillerdendir. Kesildiği zaman içerisinde yüzlerce küçük çekirdek bulunur. Bu çekirdekleri kaplayan bir jel yine meyvenin içerisinde bu çekirdekleri birlikte tutar. Kavun, salatalık, muz ve limon birleşimi bir tadı vardır.

    Yetiştirildiği Yerler

    Güney Afrika, Orta Amerika ülkeleri ve İsrail de üretilmekte ve ülkemizde de yetiştirilmektedir.

    Faydaları

    Kiwano, cildin, saçların, tırnakların, diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin sağlıklı kalmalarını sağlar. İdrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttır.

    Nasıl ve Nerede Kullanacağız?

    Kiwano, tatlılarda kullanılabildiği gibi içeceklere de hoş tat ve koku kazandırmakta da kullanılır. Kiwano bu yönlerinden dolayı büyüleyici bir meyve olarak da bilinir.


    Muhafaza Koşulları
    6 ºC de %90 - %95 nem oranında muhafaza edilmelidir.

    Besin Değerleri

    A,C Vitaminleri ile Kalsiyum, Demir bakımından zengin bir meyvedir.
#13.06.2009 16:16 0 0 0