Malzemeler
Krep için

· 1 yumurta

· 1 çay bardağı süt

· 1 çay bardağı un

· 1 çay kaşığı kabartma tozu

· 1 tatlı kaşığı (silme) şeker

· Çay kaşığının ucu ile tuz

· Tereyağı veya sıvı yağ



İçi için

· 2 küçük patates (bize içi biraz fazla geldi, isterseniz siz de 1 adet çok küçük olmayan patates kullanabilir veya patatese ek olarak peynir kullanabilirsiniz)

· Tuz, karabiber, pulbiber



Üzeri için kaşar peyniri ve dilerseniz tereyağı



Hazırlanması:

· Patatesleri soyup yıkayın ve halka halka doğrayıp haşlayın. Haşlanmış patateslerin suyunu süzüp bir çatal veya bardak ile ezin, içine 1-2 çay kaşığı tereyağı ekleyip patatesin sıcağı ile tereyağının erimesini sağlayarak karıştırın (dilerseniz bu aşamada kaşar peyniri rendesi de koyabilirsiniz). Tuzunu, karabiber ve pulbiberini de ekleyerek iç harcı karıştırın.

· Krep hamuru için bir kaseye yumurtayı kırıp çatalla çırpın, üzerine süt, tuz ve şekerini de ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra un ve kabartma tozunu da ekleyerek pürüz kalmayacak şekilde çırpıp kek hamurundan daha akışkan bir hamur elde edin.

· Teflon bir tavaya sıvıyağ veya 1 çay kaşığı tereyağı koyup eritin. Tüm tavaya bu yağı gezdirdikten sonra bir kepçe krep hamurunu tavaya dökün. Tavayı eğerek hamurun tavaya yayılmasını sağlayın. Krepin bir tarafı pembeleşip piştikten sonra tahta bir spatula ile krepi ters çevirin (ben bu aşamada diğer yüz için de tavaya yağ koydum)

· Pişen krepi bir servis tabağına alın yarısına iç harçtan yayıp sarma gibi sarın ( kenarlarını katlamadan). Ucu alta gelecek şekilde yerleştirin ve tüm krepleri bu şekilde hazırlayın

· Böreklerin üzerine dileseniz küçük tereyağı parçaları ve kaşar rendesi döküp mikro dalga fırın veya normal fırında kaşarlar eriyene kadar tutup sıcakken servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2041
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 15.06.2009 00:00
Tariflerin için Ellerine saglık canım
nis_2 Tarih: 14.06.2009 20:26
emeğiine sağLıK