incir reçeli tarifi - incir reçeli nasıl yapılır



Malzemeler:
# 500 gr incir
# 500 gr tozşeker
# 2 su bardağı su
# Yarım limonun suyu
# 3-4 diş karanfil

Hazırlanışı:

1 İncirlerin kabuğunu soyun. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın. İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün.

2 Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın. Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın. Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2027
favori
like
share