Orta Yaş Öğütleri

Son güncelleme: 16.06.2009 00:00
  • *Hayat ne kadar zor desem,hemen bana katılırsın.doğru;yaşamanınzor yanları her defasında ekşi ve soğuk yüzünü gözümüze değdirir ve hatta yanımızda günlerce kalır da,mutluluk anları bir rüzgar gibi yüzümüzü yalayıp geçer,bir su gibi parmaklarımızın arasından akıverir.bir dağın zirvesine çıkmak gibi br şeydir mutluluk...binbir zahmetle tırmandığın zirveye doğru giderek yalnızlaşır ve yükseldikçe dar zamanlara sıkışırsın.bu dünyada bu böyledir.ve bu dünyada bunu böyle bilmen,dar zamanları genişletmenin kapısını açar,yalnızlıkları ebedi dostluklara çevirme yolculuğunu başlatır.


    *Dost bulamamaktan yakınma!yaratıcımız doğru kişiyle tanışıncaya kadar,bizim bir dizi yanlış kişiyle tanışmamızı irade ederken,sonunda doğru kişiyi buluşumuzu daha kıymeti bilinir bir nimet olarak tatmamızı irade ediyor olamaz mı?


    *Eşiğe takılma.kapıda kalma!mutluluğa giden kapılarda biri kapandığında,bir başkası mutlaka açılır;ancak genellikle kapanan kapının eşiğinde öylesine oyalanır ve öylesine takılıp kalırız ki,yeni açılan kapıyı göremeyiz...


    *En iyi dostun karşı karşıya oturup hiçbirşey söylemeden sessizliği paylaştığınız,bakışlarınızı çoğalttığınız ve sonra kalkıp giderken dünyanın en iyi sohbetini yaptığınızı hissettiğiniz kişiolabilir.hem belki dudakların ne söylediği değil de,söylenenin hangi dudaklardan çıktığı önemlidir.ne dersin..?


    *Bir şeyin kıymetini ancak onu yitirince farkettiğimiz doğrudur;peki ama bir şeyi bulana kadar onda yoksun olduğumuzun da farkında olmadığımızı bir düşünsene...


    *Birine verebileceğin aşkın hepsini vermiş olman,onun sana aynı aşkla karşılık vereceğini garantilemez.aşkın aynıyla geri dönmesini beklemen yerine,aşkın kalplerde inceden inceye filizlenmesini beklemek..bu da olmazsa,sevmeyi öğrenmek ve tatmak adına,aşkı yalnız kendi kalbinde saklaman ve büyütmen yetmez mi..?


    *Kırmanın kolay onarmanın zor olduğunu hatırından çıkarma.insan kalbini kırmak çok kolay,dil yarasını onarmak pek zordur.sonradan onarmak için harcayacağın çabaları kırmamak için harcasan ne kadar karlı olursun bir düşün..


    *Sana sahici bir tebessümü fazla görmeyecek birilerini bul.kalbini tebessüme getirecek dostların olsun.


    *Hayatta birini aniden özlediğin,ona olan sevgini haykırmak istediğin,onu doyasıya kucaklamak istedğin zamanlar olabilir.bu anları kaçırma özlemini gider,sevgini ifade et.sevdiğini kucakla!


    *Bu dünyada yaşarken sonsuz bir hayatın rengini belirlediğimizi unutma!neyin hayalini kurmak istiyorsan onun hayalini kur,nereye gitmek istiyorsan oraya git,ne olmak istiyorsan o ol.çünkü sana verilmiş bir hayat var ve yapmak istediklerin için elinde tek hayatlık bir fırsat var.


    *Yaşamanı tatlandırmaya yetecek kadar mutluluğun,kendini güçlü hissedecek kadar deneyimin,kendini insan eyleyecek kadar hüznün,kendini mutlu edecek kadar ümidin olsun.


    *Her zaman kendini başkalarının ayakkabısı içine koyarak düşün.konuş ve davran.bir şeyin seni rahatsız edeceğini düşünüyorsan,bunun başkasını da rahatsız edeceğini bil...
#16.06.2009 00:00 0 0 0