Windows Mobile için Ezan Vakti Programı

Son güncelleme: 06.12.2009 17:29
  • * Diyanet İnternet düğmesine basarak, Diyanet İşlerinden (Wi-Fi/GPRS) üzerinden bulunduğunuz ile ait namaz vakitlerini ekranınıza getirebilirsiniz, tamamen güvenilirdir.
    * İnternet bağlantısı olmayan kullanıcılar, Türkiye dışındakiler için Namaz vakitleri elle girilebilmektedir.
    * Elle gireceğiniz GPS bilgileri (Enlem ve Boylama) göre Diyanete Uygun namaz vakitleri ve kıble açısını herhangi bir dış bağlantı olmaksızın ücretsiz (internet gerektirmeden) hesaplar.
    * GPS'ten (yerleşik yada Bluetooth GPS) otomatik olarak enlem ve boylam bilgisi alınır. Diyanete uygun namaz vakitleri ve kıble açısını herhangi bir dış bağlantı olmaksızın ücretsiz (internet gerektirmeden) hesaplar.
    * Kurulum gerektirmeden doğrudan .exe dosyası Compact Framework 2.0 yüklü cihazlarda sorunsuz çalışmaktadır.
    * Vakit öncesi istenilen dk. evvel ve istenilen adette hatırlatma yapabilir. Hatırlatma süresini kolayca değiştirebilirsiniz.
    * 5 Vakitte her vakte özel farklı ezan okur, Ezanlar MP3 formatındadır, istediğiniz ezanı okutabilirsiniz, titreşimli uyarı da alabilirsiniz, otomatik Hesap seçeneği ile günlük namaz vakitlerini hesaplama formüllerinden hesaplayarak istenirse hergün yeniler.
    * Gizli seçeneğini seçtiğinizde hatırlatma vakti sona erdiğinde otomatik program kendini kapatır, sadece namaz vakitlerinde uyarı için açılır. (Sistem kaynaklarını ekonomik kullanır.)
    * Bir sonraki hatırlatmayı yapacağı saat sarı renkte bilgi olarak ekranın sağ alt köşesinde verilir.
    * Hesaplanan vakitlerin hangi güne ait olduğu bilgisi görüntülenir.
    * Sabah ezanını güneşten 1 saat evvel okur. (Hanefi Mezhebine uygun olarak.) yada Şafi Mezhebi seçeneği ile ezanın İMSAK vaktinde okuması seçeneği sağlanır.
    * Sadece ezan vakitleri değil, kıymetli diğer zamana bağlı vakitler için de uyarılar yapılabilinir. (Seher Vakti, İşrak Vakti, Duha Vakti, İkindi Kerahat Vakti) Bu uyarılara ait farklı ses dosyası ve farklı adette uyarı sayısı tanımlanabilmektedir.
    * Dünyada kabul edilmiş farklı namaz vakitleri hesaplarından istenilen bir tanesi ile vakit hesaplaması yapılabilir.
    * Vakitlere ait kalibrasyon oluşturulabilir.
    * Ezan vakti geldiğinde gün içinde ezan sesi yerine, ses dosyasıyla uyarı alabilirsiniz. Sabah vaktinden sonraki vakitlerde sadece sesli uyarı alabilirsiniz. Sabah vaktinde sesli uyarı ezan okumaya devam eder, öğle ve yatsı arası vakitlerde sesli hatırlatma yapar.

    noimage

    Umarım herkeze faydalı olur.

    Programı yükleme adresi;
    Doğrudan cep telefonunda bu dosyayı çalıştırmanız yeterli olacaktır.
    http://vakitler.net/PDAEzan/VakitlerPDAsetup.CAB
#16.06.2009 11:35 0 0 0
  • Allah razi olsun.. Gerekli bir program..
#06.12.2009 17:29 0 0 0