Emeğin 120. yılı anısına 120 metre karikatür

Son güncelleme: 16.06.2009 13:03
  • Emeğin 120. yılı anısına 120 metre karikatür


    Karikatürist Hasan Seçkin'in çizdiği 120 metre uzunluğundaki karikatürün 50 metrelik dijital baskısı, Kartal Belediyesi ve Karikatür Sanatçısı Hasan Seçkin'in işbirliğiyle Kartal Meydanı'nda oluşturulan platformda sergilendi.

    1889 Yılında tüm dünyada kutlamaya başlanan ve bu yıl 120 yılı kutlanan 1 Mayıs'ın 120. Yılı anısına karikatürist Hasan Seçkin'in bir yıldır çizimlerini sürdürdüğü karikatür çalışmasını sona erdirdi.

    Sergi açılışında Kartallı yazarlar, şairler, yerel gazeteler, dergiler, Kartal ve Maltepe Belediyesi yöneticileri, sanatçının karikatürcü dostları sanatçıyı yalnız bırakmadı Açılış sonrasında sanatçının şair dostlarının emek konulu şiirliyle, sendikacıların konuşmalarıyla ve müzik dinletileriyle devam etti.

    Karikatürist Hasan Seçkin çalışmasını şu şekilde dile getiriyor: ''Karikatürün konusu emeği anlatıyor. Emeği gasp edilmiş milyarlarca insanı temsil ediyor. Çalışmam dünyada çizilmiş en uzun ve yekpare bir karikatürdür. Benim sözcüklerle, kelimelerle anlatacak pek bir şeyim yok. Emek adına yaptığım eser zaten her şeyi anlatacaktır". 50 yaşında sanatçı, 40 yıllık bir Kartallı olarak çalışmasını emekçilere ve sanatseverlere armağan ettiğini dile getirdi.

    Çizdiği karikatürle Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için başvurduğunu ve başvurusunun onaylandığını ifade eden Seçkin, karikatürün en kısa zamanda noter huzurunda tescilleneceğini ve sanatçı çalışmasını Küba'da sergilemeyi istediğini ve sergiyi Küba hükümetine armağan etmek istediğini iletti.

    Üzerinde farklı işlerde çalışan insan figürleri bulunan dev karikatürün dijital baskısı 16-22 Haziran 2009 tarihleri arasında sergilenmek üzere Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde ziyaretçilere ücretsiz olarak açık olacak.

    Üzerinde farklı işlerde çalışan insan figürleri bulunan dev karikatürün dijital baskısı 16-22 Haziran 2009 tarihleri arasında sergilenmek üzere Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde ziyaretçilere ücretsiz olarak açık olacak.

    Hasan Seçkin 1958 Giresun -Çamoluk doğumlu. İlk karikatürü 1977 yılında Gırgır Dergisi'nde yayınlandı. Bu güne dek bir çok gazetede, sanat - kültür ve mizah dergilerinde karikatürleri yayınlandı. Yurtiçinde ve dışında ( Kanada-Almanya-Yugoslavya-Italya- Romanya-Hollanda- Belçika-Yunanistan vs.) karikatürleri ödüle değer görüldü, sergilendi ve albümlere basıldı. Yurtiçinde bir çok karma karikatür sergilerine katıldı. Ayrıca 10'a yakın kişisel sergi açtı. "Baldırıçıplaklar" ve "Sen Ne Dersin" isimli karikatür albümleri yayınlandı. "Son Kelaynak" adlı aylık karikatür dergisini çıkardı. Karikatürcüler Derneği, Kadıköy Sanatçılar Derneği, Kartal Sanatçılar Grubu üyesi ve Anadolu Sanatçılar Derneği yönetim kurulu üyesi.
#16.06.2009 13:03 0 0 0