[FONT="Arial Narrow"]

MALZEMELER

1 kilo süt

1bardak un

1bardak şeker

Yarım margarin.

Meyveli jöle


YAPILIŞI:



Muhallebimizi yapmak için tenceremizde, margarini eritip unumuzu ilave ediyoruz..5 dk.unun kokusu gidene kadar kavuruyoruz.Sütü ilaveedip topak olmamasına dikkate diyoruz.Kaynayana kadar ocakta, karıştıra karıştıra, pişiriyoruz.Kaynamaya yakın şekerini ilave ediyoruz.Altını ocağın kapayıp,10 dk.mikserliyoruz.Jöle için, paketin üzerindeki tarife göre,hazırlayıp ,muhallebimizin üzerine döküyoruz.İstediğimiz şekilde dilimledikten sonra üstünü süslüyoruz.Dolabta birkaç saat dinlendiriyoruz.1 gece dinlenmesi daha iyi olur.Lezzetini bir kat daha artırıyor.Sonrasında afiyetle yiyebiliriz..

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 348
favori
like
share