Dondurmalı Piliç Tatlısı tarifi - Dondurmalı Piliç Tatlısı yapilisi

Malzemeler
• 1 su bardağı Pirinç
• 3 su bardağı Süt
• 2 çay bardağı Şeker
• 1 paket Vanilya
• 1 tutam Tuz
Üzeri için;
• 4 top Dondurma
• 3 çorba kaşığı Kuşburnu Marmelatı

Tarif

Pirinçleri yıkayıp süzün. Bir tencerede sütü, pirinci, şekeri,vanilyayı ve bir tutam tuzu 15 dk kadar karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynattıktan sonra tatlının ılımasını bekleyin. Ilıyınca servis kaselerine paylaştırın. Kaselerin üzerlerine dondurma topları koyup kuşburnu marmelatı gezdirdikten sonra servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 337
favori
like
share