Kiraz Sapının Faydaları

Son güncelleme: 10.12.2009 21:09
  • kiraz sapının yararları - kiraz sapı nelere iyi gelir

    noimage

    Pek çok derde deva olan kiraz sapı aynı zamanda idrar söktürücü özelliği ile de böbreklerin dostudur.

    Kirazın sapları ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasına yardımcı olduğu için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde ve aynı zamanda idrar söktürücü olduğu gibi bronşite karşı da kullanılıyor.

    Gölgede iyice kurutulan kiraz saplarıyla hazırlanan şuruplar veya çay gibi demlemelerle iyileşme sağlanabiliyor. Saplar gerektiğinde kıyılarak bir gün süreyle su içinde ıslanmaya ve yumuşamaya bırakılıyor.

    Bir litre su içine bir küçük avuç kiraz sapı konulup kaynatılarak elde edilen çaydan günde 3-4 fincan içilebiliyor. Aynı zamanda bu demleme günde 2 kez el ve ayak banyosu şeklinde de kullanılabiliyor. Veya hazırlanan kiraz sapı demlemesi taze ya da kurutulmuş kiraz üzerine boşaltılarak yarım saat bekletildikten sonra süzülerek aynı dozda içilebiliyor.

    Kirazın sapları ayrık ve mısır püskülüyle kaynatılarak demlendiğinde ise ayak ve karın şişliğinde, arpayla kaynatılarak elde edilen demlemeyse idrar söktürücü olarak kullanılıyor.

    Kiraz saplarının en çok idrar yolları enfeksiyonları için tercih ediliyor, kiraz sapı çayı vücuttaki ödemlerin atılmasında da oldukça etkili.
#17.06.2009 10:24 0 0 0


  • Kiraz çöpü bitkisinin faydaları:
    İdrar azlığı- böbrek yetersizliği - idrar yolları iltihabı - Colibacile - Sistit - Ödem - vücutta su toplanmasında - böbreklerde kum ve taşta tercih edilir.


    Ürenin Bitkisel Tedavisinde Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Kiraz çöpü, Ayrık otu, Vişne, Nar, Elma
    Hazırlanış Şekli:* Birer avuç kiraz çöpü ile ayrık otu yirmi dakika sü*reyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvı bir kaba doldurularak dinlendirilir. Dinlendirilen sıvıdan, yarı ora*nında içme suyuna karıştırılarak günde üç bardak ısıtıla*rak içilir.
    * Tedavi süresince sıkılarak elde edilen vişne suyu, hastaya bol bol içirtilir.
    * Tedavi süresince sıkılarak elde edilen ekşi nar suyu, hastaya bol bol içirtilir.
    * Tedavi süresince sıkılarak elde edilen ekşi elma suyu, hastaya bol bol içirtilir.


    Yüksek tansiyonda fayda verir.
    Kiraz çöpü anlamı:
    * Gülgillerden bir meyve ağacı (Cerasus avium). Bu ağacın kırmızı ve beyaz renkte, etli, sulu, tek çekirdekli meyvesi
    * kiraz ağacı; cornelian cherry kızılcık, kiraz ağacından yapılmış, Carnus mas morello cherry vişne, Prunus cerasus sour cherry kira; kiraz ağacının kerestesi; parlak kırmızı; Prunus, kiraz; parlak kırmızı renk.
    İdrar Yollarında Kullanılan Bitkiler
    İdrar Yollarında Kullanılan Bitkiler
    Kanı temizleyerek, vücudun sağlıklı kalmasında önemli rolü böbreklerimizin sağlıklı kalmasında ve çalışmasında etkili bitkiler şunlardır:
    İdrar Söktürücü Bitkiler
    Sarmısak, enginar yaprağı, kuşkonmaz kökü, akhuş, funda, kocayemiş, frenk üzümü, kiraz çöpü, maydanoz kökü, ayrık, yabani hindiba, tere, berberis, rezene, dikenli mersin, çilek kökü, dişbudak, ardıç tohumu, mısır püskülü, kokulu yonca, kantaron, soğan, zeytin yaprağı, ısırgan, kavak, arslan dişi, pırasa, at kuyruğu, çuha çiçeği, çöğen, altınbaş otu ve mürver çiçeği.
    İdrar Yollarına Etkili Bitkiler
    Akhuş(öz suyu), koca yemiş, tarçın, kappari yaprağı ve çiçeği, okaliptüs yaprağı, ardıç, karanfil, lavantin, taş yoncası, mersin meyvesi, soğan, kavak, çam, altınbaş otu ve kekik.
    Ödem Giderici Bitkiler
    Çoban çantası, selvi kozalağı, lavantin, at kestanesi, soğan ve arapsaçı.
    Kanamayı Durduran Bitkiler
    Çoban çantası, selvi kozalağı, fındık yaprağı ve at kuyruğu.
    İdrar Yolları Spazm Giderici Bitkiler
    Kök boya, kara ısırgan otu ve diş otu tohumu.
    İdrar Yollarında Ağrı Giderici Bitkiler
    Kocayemiş yaprağı, funda yaprağı, mısır püskülü, ebegümeci, altınbaş otu, batı mazısı yaprağı ve öküz çanı.
    İdrar Yollarında Kum-Taş Döken Bitkiler
    Böbreklerde okazalat, ürat, fosfat taşı oluşur. Bunları eritip döken bitkiler: Fener çiçeği(ürat-okzalat), sarmısak(ürat), dulavrat otu kökü( ürat), akhuş (ürat), funda-frenk üzümü (ürat), ayrık-çilek kökü (ürat), dişbudak(ürat), kök boya(fosfat), ardıç tohumu(ürat), mısır püskülü(ürat-fosfat), ısırgan otu( ürat), maydanoz(ürat), arslan dişi- siyah turp (ürat), altınbaş otu(ürat).
    Böbrekleri ve Karaciğeri Etkileyen Bitkiler
    Enginar yaprağı, frenk üzüm yaprağı, ayrık, şahtere, arslan dişi, siyah turp ve altınbaş otu.


    Kirazın bilinmeyen faydaları:
    Baharın habercisi kirazın kolesterolü ve kan şekerini düşürücü, kalp sağlığını iyileştirici etkisi var. İşte kirazın faydaları Kirazın bilinmeyen özellikleri:
    Kiraz fitokimyasallar açısından zengindir. Bunlar: anthocyanins (mevye ve sebzelerin rengini veren pigmentler; ki bunlar hücreleri zararlı kanserojen maddelere karşı koruyan antioksidan özellikleri sebebiyle kansere karşı seçenek oluşturabilirler). Aynı şekilde bir flavonoid olan quercetinki içinde hem anti-kanser bir oluşum, hem de anti-imflamotoral ve intihistaminik (alerji ve enfeksiyon önleyici) özellikler taşıyan bir antioksidandır.
    Kiraz hem kolesterolü hem de kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilir.
    100 gram kirazda, 17 bin miligram C vitamini bulunmaktadır. Her insanın günde 60-80 miligram C Vitamini alması gerekiyor.
    B1, B2, B5 vitaminleri, magnezyum ve kalsiyum da bulunmaktadır.
    Ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağlayabilir. Bu nedenle romatizma ve gut hastalıkları, eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde kullanılabilir.
    Kabızlığı önlemede etkilidir.
    Kirazda bulunan kinik asit, böbreklerin taş ve kum yapmasını önleyebilir ve varsa zamanla dökülmesine yardımcı olabilir.
    Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir.
    Aşırı ilaç tüketimi ile karaciğerde oluşan yükün azaltılmasında yardımcı olabilir.
    Nikotinin vücuttan atılmasında yardımcı olur.
    İçerdiği meyve şekeri levüloz rahat sindirilebildiği için, şeker hastaları da kirazı yanında protein kaynağı besinlerle birlikte tüketebilir.
    A vitamininin önemli bir kaynağı olan karoteni içeren kiraz, göz problemlerinin önlenmesinde yardımcı olabilir.
    20 kirazda 12 - 25 miligram arasında antosiyanin bulunmaktadır, bu da bir aspirinden on kat daha etkilidir.
    30 gram kiraz sapını 1 litre suda 10 dakika kaynatarak hazırlayacağınız çay, böbrekleri çalıştırarak, diüretik (idrar söktürücü), kan ve idrar yolları temizleyicisi, safra akımını sağlayıcı, bağırsak düzenleyici etki gösterebilir.





#26.06.2009 17:36 0 0 0
  • Önemli bilgiler için saol CA-CHALLENGE.Kiraz çekirdegi ve sapı kaynatılıp içilince iltihaplara da çok faydası oluyor.
#27.06.2009 14:26 0 0 0
  • HERKESE TŞK
#10.12.2009 21:09 0 0 0