Üzüm Çekirdeginin mucizeleri

Son güncelleme: 18.06.2009 13:22
  • Üzüm Çekirdegi Avrupa'da ilaç niyetine satiliyor. Mucizevi çekirdek ödemden, nezleye kadar bir çok hastaligin tedavisinde kullaniliyor.
    Üzümün çok faydali oldugu bilinir. Özelliklede zihin açici yönü ile sinavlardan önce kuru üzüm tavsiye edilir. Ama birçogumuz üzümü yerken çekirdeginden muzdarip oluruz. Onu tüketmez, atariz. Hatta marketlerde en çok çekirdeksiz üzümler ragbet görür. Hâlbuki üzümün çekirdegi bugün birçok Avrupa ülkesinde ilaç niyetine, tabletler halinde satiliyor. Yavas yavas Türkiye'de de yayginlasmaya baslayan üzüm çekirdegi, yakinda bütün eczanelerdeki yerini alacak gibi.
    Bu çekirdegin en önemli faydasi kan damari onaricisi olmasi. Kan damarlari insan için hayati önem tasiyor. Basinizdan ayak uçlariniza kadar her doku kanla beslenir. Incecik kilcal damarlardan, genis atardamarlara kadar, karmasik kan damarlari agi sizin yasam hattmizdir. Eger kan damarlari yaslanir, hastalanir, zayiflar, incelir ve kan sizdirirsa, sagliginiz tehlikede demektir. Eger oksijeni tasiyan kan düzgün bir biçimde akmiyorsa kalp kasiniz hasar gö- rebilir. Iste üzüm çekirdegi, zayiflamis kan damarlarini güçlendirip normal sagliklarina döndü-rebilen, dolasim bozukluklarinin düzeltebilen ve önleyebilen bir yapiya sahip.
    Özelligi ise tamamen dogal olmasi... Çekirdek, damar hastaliklarini tedavi ediyor. Zayiflamis kan damarlarinin yapisini güçlendiriyor. Ayrica üzüm çekirdegi bilinen en güçlü antioksidan. .. Yapilan bazi testlerde, E vitamininden 50 kat daha güçlü oldugu ortaya çikmis.Ayrıca üzüm çekirdeğinin kremi de kadınların göz çevresi için çok çok yararlı ve kırısıkları da yok edıyor.
    Ilk Fransa'da kesfedildi
    Üzüm çekirdegi 40 yildir Avrupa'da, özellikle üzüm baglarinin çoklugu ile bilinen Fransa'da etkili bir biçimde kullaniliyor. Üzüm çekirdegi 1947 yilinda Bordeaux Üniversitesi' nden emekli tip profesörü, Fransiz Kimyaci Jack Masquelier tarafindan kesfedilmis. Çekirdek ilk olarak hamileliginden dolayi asiri ödemi olan fakültenin dekaninin esine, dekan tarafindan verilmis. Masquelier o günü söyle anlatiyor; "Kadin, sismis bacaklari ile o kadar yorgun görünüyordu ki, güçlükle yürüyebiliyordu. Yüzünden, çektigi acilari okumak mümkündü. Ne yapabilirim de bu kadinin acilarini dindirebilirim diye düsündüm. Sonra dekanin esine çekirdek verdigini gördüm. Dekanin esi 48 saat içinde iyilesti. O halde, ben üzüm çekirdeginde özel bir seyler olabilecegini düsündüm."
    1950'de üzüm çekirdegi Resivit olarak bilinen ve Fransa'da satilan ilk damar koruyucu ilaç olmus. Doktor Masquelier ve meslektaslari, üzüm çekirdeginin varis üzerindeki etkisini dogrulayan dokuz deney yapmislar.
    Bununla birlikte çekirdek, göz kamasmasi, gece körlügü, maküler dejenerasyon gibi göz sorunlarinin, arterit, saman nezlesi, alerji ve burun kanamalarini tedavisinde de kullanilmis. "Eger düzenli olarak üzüm çekirdegi alirsaniz, damar duvarlariniz güçlenecektir. " Diyor Dr. Masquelier.
    Dis eti kanayanlar kullanmali
    Peki üzüm çekirdegine ihtiyaciniz olup olmadigini nasil ögreneceksiniz? Doktor Masquelier'in konu ile ilgili görüsleri su sekilde: ";Sabahleyin dislerinizi firçalarsiniz ve dis etlerinizin kanadigini görürsünüz. Ya da göz korneasinda bir kan lekesi fark edersiniz. Veya geceleri kendinizi yorgun hissedersiniz, baldirlariniz siser, ödem oldugunu fark edersiniz. Bu durumda damar zayifligindan muzdarip-sinizdir ve üzüm çekirdegi tüm bu patolojik mekanizmalarla mücadele eder."
    1995 yilinda Italya'da yapilan bir arastirmada 150 miligramlik üzüm çekirdeginin agriyi, yanma karincalanma hissini ve atardamarlarin sisme derecesini azaltmada, yaygin olarak kullanilan bir eczacilik ilacindan daha hizli ve uzun süreli etkili oldugu bulunmus. 1985 yilinda da Fransa'da 92 hasta üzerinde yasilan kür kontrollü deney, 28 gün boyunca 300 miligram üzüm çekirdegi almanin, agriyi, karincalanma geceleyin giren bacak kramplarini ve siskinligi yüzde 50den daha fazla azalttigini göstermis.
    Üzüm çekirdegini diger bir faydasi ise gözlere... Gece görüsünde önemli olan parlak isiklarin neden oldugu göz kamasmasini geçirmeye yardimci oluyor. Yine Fransa'da 100 denek üzerinde yapilan iki ayri arastirmada 5 hafta boyunca günde 200 miligram üzüm çekirdegi almanin parlak isiklara maruz kaldiktan sonra görme keskinligine yeniden kavusma durumunu artirdigi ortaya çikmis. Ayrica testlerde üzüm çekirdegi ürünün bir bilgisayar ekrani karsisinda çalismanin neden oldugu göz gerilimini geçirdigi ve miyop kisilerde retinanin islevini ve duyarliligini düzelttigi görülmüs.
    Üzüm çekirdeginin tansiyonu ve onun sonuçlarini düzenlemeye yardimci olabilecegi de belirtiliyor. Arastirmalarin gösterdigine göre, yüksek tansiyonlu insanlar genellikle çok geçirgen olan, zayif kilcal damarlara sahipler. Bu da onlarin kilcal damar kanamasi geçirme ve göz retinasindaki kan damarlarinin yirtilma olasiliklarini artiriyor. Dr. Miklos Gabor'un yaptigi arastirmada üzüm çekirdegi yüksek tansiyonlu deneklerde kilcal damarlari güçlendirmis.
    Anti-Aging etkisi
    Üzüm çekirdegi damarlari yeniledigi için ayrica anti-aging etkisine sahip. Yenilenen damarlar yasliligi geciktiriyor. Böylelikle cildinizdeki yaslanma belirtileri azaliyor. Uluslararasi sertifikali Organik Üzüm Çekirdegi Ekstraktnin içerdigi Proantosiyanidin bilinen en güçlü etkisi antioksidant. Üzüm çekirdeginin antioksidant etkisi vitamin E'den 50, vitamin C'den 20 kat daha fazla.
    Antioksidantlar, vücudumuzdaki kimyasal reaksiyonlar sonucu olusan veya disaridan sigara, alkol, kirli hava v.s. ile alinan olusan veya disaridan sigara, alkol, kirli hava v.s. ile alinan zararli maddeleri etsiz hale getiriyor. Uzmanlara göre vücudun antioksidant üretimi 25 yasindan sonra yavaslamaktadir. Bu yavaslamanin yol açtigi deformasyonlari yok etmek için bilinen en kuvvetli antioksidant ise organik üzüm çekirdegi ekstraktidi oldugu belirtiliyor. Çekirdek, bag dokularini güçlendirerek cilt sarkmasina engel oluyor. Cildin elastik, yumusak ve düzgün olmasini sagliyor.
    Üzüm çekirdeginde tavsiye edilen miktar
    Üzüm çekirdeginin tavsiye edilen miktari günde 150 ile 300 miligram. Damar sagligini korumak için gerekli doz ise günde 5-10 gram.
    Güvenlik etkileri
    Üzüm çekirdeginin insanlar üzerinde her hangi bir yan etkisi görülmemis. Prof. Peter Rohdewald tarafindan laboratuar fareleri, Hint domuzlari ve köpekler üzerinde yapilan arastirmada dogal çekirdegin, toksik, mutajenik, karsinojenik olmadigi tespit edilmis.
    Kimler kullanmali?
    Kan damarlarinin yardima ihtiyaç duydugunu düsünenler.
    * Cildindeki kirisikliklar günden güne fazlalasanlar
    * Cildi cansiz ve solgun görünenler
    * Cinsel yasantisinda kendini yetersiz hissedenler
    * Kalple ilgili sorunlari olanlar
    * Ani kalp krizi riski olanlar
    * Görme gücünde yaslanmaya bagli bozulma olanlar
    * Sislikler ve ödem alerjilerinde
    * Yüksek tansiyonda
    * Kolayca kanama ve morarma egilimi olanlar
    * Daha önce kanamaya bagli felç geçirenler
    * Seker hastaligi olanlar
    * Varis ve hemoroit gibi sorulari olanlar
    Sunu belirtmek gerekiyor ki; yukarida bahsettigimiz faydalarin birçogu çekirdegin damarlari onarici özelliginden kaynaklaniyor. Çünkü damarlar, insan bedenini ayakta tutan ana mekanizmalar. Onlarin bozuklugu insan bünyesinde birçok hastaliga neden oluyor. Damarlari onaran çekirdek, böylelikle diger hastaliklarin iyilesmesinde de önemli bir etkiye sahip oluyor.
#18.06.2009 09:51 0 0 0
  • emeklerine sağlık
#18.06.2009 13:16 0 0 0
  • Alınan ölçü gram la yazılmış ama şimdi bu çekirdeği nasıl alacağız?
    Çiğnecek miyiz? Direk mi yutacağız?

    Bir kere duymuştum.
    Bilmeden yiyordum. Yutuyordum daha türkçesi ondan soruyorum.
#18.06.2009 13:22 0 0 0