Yatak Odası Dekorasyonunda Püf Noktalar

Son güncelleme: 18.06.2009 13:55
  • noimage

    Evimizde fonksiyonel bir yer edinen yatak odanızın, sizin isteklerinizin ne kadarına yettiğini konusunda ne düşünüyorsunuz?

    Hayat mekânınızla yatak odası uyumu bütünleştiren yeni tarzın etkileri olan, hem gece hem de sabah kullanıma imkan sağlayan işlevsel tasarımlar arasında size uyumlu olanı tercih ederek, hayalinizdeki yatak odasına sahip olabilirsiniz.

    Gardrop tercihi ve kullanımı

    * Gardrobun yüksekliği, ceket ve gömlekler için en az 110 cm; kaban ve giysiler için en az 160 cm ; derinliği ise en az 60 cm yeterlidir.

    * Gardoba en yakın eşya 60 cm ilerisinde olmalı. Gardrobun kapakları sürgülüyse bu ara daraltılabilir.

    * İç bölümler, sizin ihtiyacına göre ayarlanmalı, az gerekli ürünler için ayrılan mekanlar üstlerde düşünülmeli, ağır eşyalar bel hizasına yakın yerlerde bulundurulmalı.

    * Kapaklı dolaplarda iç ışıklandırma olmalı, ayakkabı bölümleri kesinlikle havalandırılmalı.

    Yatak odanız ile ilgili püf noktaları

    * Yatak ve oturma kısımları olan bol bir yatak odanız bulunuyorsa, boş kalan alana uygun ebatlarda bir kitaplık veya şifoniyer koymayı düşünebilirsiniz.

    * Baş ucunuza da fonksiyonu artırabilecek , püf yada otoman stili bir mobilya düşünebilirsiniz

    * Yatak odanızda masası olan bir kitaplık, okuma lambası, kitaplar, çerçeveler ve veya ufak bir televizyon için kullanışlı raf yerleri imkan oluşturabilir.. Rafların iki ucu açık olursa, oda içinde görsel devamlılığı da artırırız.

    * Yatak kıyısında bulundurulan komedin için uygun görünmüyorsa, yatağın iki tarafına da kibar ayaklı ufak masalar koyabilirsiniz.

    * Ufak masanızı büyük yuvarlak masa örtüsü ile küçük fakat son derece şık bir etekli masaya dönüştürmeye ne dersiniz? Böylece yanına ekleyeceğiniz iki küçük koltukla yatak odanıza güzel bir fiskos mekânı oluşturabilirsiniz.

    * Ev içindeki ses ve gürültülerin yatak odası dışında kalması için duvarlarda hatta tavanda ses yalıtımı sağlayan ürünler kullanabilirsiniz.

    * Odadaki gürültünün tesirini en aza indirmek için, uzun tüylü, duvardan duvara halılar ve tekstil duvar kâğıtlarını seçebilirsiniz.

    * Etajerli alçak mobilyaların dekoru için yatak başı en uyan kısımdır. Bu stil bir mobilya, çarşaf, yastık ve nevresim takımlarını saklamak için fazladan yer oluşturmak yanı sıra, dergiler, resim albümleri ve dekoratif malzemeler sergilemek için mekan sağlayacaktır.

    * Yataktayken çalışmayı hoşlananlardansanız yatağa uyumlu çalışma ürünleri ve telefon, internet ve diğer iletişim ürünleri ve de iyi bir aydınlatma tertibatıyla rahatça her zaman yatak odanızda çalışabilirsiniz.
#18.06.2009 13:55 0 0 0