Tanju Tezel

Son güncelleme: 21.06.2009 11:44
  • Tanju Tezel Kimdir - Tanju Tezel Hakkında - Tanju Tezel Biyografi
    Tanju Tezel Milasda Düşen Helikopterin Pilotu
    Emekli Pilot Binbaşı Tanju Tezel halen daha aranıyor

    Düşen yangın helikopterinin yeri Sivil Savunma ekipleri tarafından belirlendi. Dalgıçların iki kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

    Milas Kaymakamı Şahin Aslan, düşen yangın helikopterinin yerinin Sivil Savunma ekipleri tarafından belirlendiğini, dalgıçların iki kişiyi arama çalışmalarına bu bölgede başlayacağını bildirdi.

    Yangın söndürme helikopteri düştü. 2 kişiden haber yok Muğla'nın Milas ilçesi sınırları içindeki Geyik Barajı'ndan su alırken düşen yangın söndürme helikopterinde bulunan 5 kişiden 3'ü kurtuldu. Göle düşen helikopteri ve içinde bulunan 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

    Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, yangın söndürme helikopterinin Geyik Barajı'na düşmesiyle ilgili olarak, ''(Helikopterin) teknik bir arızadan dolayı düştüğünü düşünüyoruz'' dedi.

    Aydın, yaptığı açıklamada, yangın söndürme helikopterinin Geyik Barajı'na düştüğünü hatırlatarak, ''Helikopterin arkasındaki bir pilotumuz ve bir orman muhafaza memuru helikopterle birlikte göletin içerisinde. Civardaki dalgıçları hızlı bir şekilde bölgeye getiriyoruz. Onlar (dalgıçlar) dalıyorlar, ancak su çok bulanık olduğu için önlerini görmekte zorluk çekiyorlar'' diye konuştu.

    Helikoptere henüz ulaşılamadığını, arama çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Aydın, ''Helikopterin düşüş nedeni belli mi?'' sorusuna, ''Teknik bir arızadan dolayı düştüğünü düşünüyoruz. 2006 yılında da böyle bir olay yaşanmıştı. Ama o zaman insanlar kurtulmuştu. Maalesef bugün suyun içinden çıkamadılar'' diye konuştu.

    ÇİNE'DEKİ YANGIN

    İbrahim Aydın, Çine ilçesinde çıkan yangına ilişkin soru üzerine ise ''Yangına tüm gücümüzle müdahale ediyoruz. Sıcak ve rüzgarlı bir hava. Yangın söndürme çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

    Bu arada, arama kurtarma çalışmaların takip eden ve helikopterdeki personelin yakınlarından olduğu belirtilen bir kişi baygınlık geçirdi. Bu kişiye bölgedeki sağlık ekipleri müdahale etti.

    Baraj gölünden su almak üzere alçalan helikopterle saat 13.21'de irtibat kesilmiş, Ukrayna tescilli KAMOV-32 tipi helikopter personelinden Ukraynalı pilotlar Viktor Litinov, Vyacesleav Serstobitov ile teknisyen Vilademir Kosel yüzerek gölet kenarına çıkmıştı.

    Helikopterin Türk pilotu Tanju Tezgel ile orman muhafaza memuru Ali Ekin'e henüz ulaşılamadı.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Milas Kaymakamı Şahin Aslan, helikopterin Aydın'ın Çine ilçesindeki orman yangınını söndürmek için Geyik Barajı'ndan su aldığı sırada düştüğünü ve helikopter pilotu dahil 3 kişinin kurtulduğunu, diğer 2 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Olay yerine Muğla'dan ve çevre illerden dalgıçlar ile kurkatrma ekipleri sevk edildi.

    MUĞLA VALİSİ ALTIPARMAK: 'YANGIN HELİKOPTERİNDE BULUNAN 3 RUS PİLOT KURTARILDI

    Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Milas'ın Geyik Barajı'nda düşen yangın helikopterinde bulunan 3 Rus pilotun kurtarıldığını belirterek, helikopterde bulunan 1'i pilot 2 personelin kurtarılması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü söyledi.

    Vali Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, helikopterin düştüğü yönünde bilginin kendilerine gelmesinin ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibinin gönderildiğini bildirdi.

    Helikopterde bulunan 3 Rus pilotun kurtarıldığını belirten Vali Altıparmak, halen 1'i pilot, diğeri Orman Bölge Müdürlüğü çalışanı 2 kişinin kurtarılması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

    HELİKOPTERDEKİ PERSONELİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

    Bu arada, düşen helikopterin yangın söndürme çalışmaları kapsamında özel bir şirketten kiralandığı ve Muğla'nın Milas ilçesinde konuşlandırıldığı öğrenildi.

    Görgü tanıkları, helikopterin su aldıktan sonra havalandığını ve kısa süre sonra baraj gölüne düştüğünü kaydetti. Helikopterdeki 3 Rus görevlinin helikopter düştükten bir süre sonra çevrede bulunan vatandaşların da yardımıyla sudan yüzerek kıyıya ulaştıkları öğrenildi.

    Helikopterde bulunanların baş pilot Viktor Lytvynov, uçuş teknisyeni Volodymir Koshel, uçuş mühendisi Vyocheslav Sherstobitov, emekli binbaşı Tanju Tezgel ile Milas Orman İşletme Müdürlüğünde görevli Ali Ekin olduğu bildirildi.

    Öte yandan, barajın sularına gömülen helikopterdeki emekli binbaşı Tanju Tezgel ile Milas Orman İşletme Müdürlüğünde görevli ormancı Ali Ekin'e halen ulaşılamadı. Bölgeye kurtarma çalışmalarına katılmak üzere çok sayıda dalgıç helikopterlerle getirildi. Ayrıca çalışmalara katılmak üzere AKUT görevlileri de bölgeye helikopterlerle geldi.

    Milas Jandarma Komutanlığı ekipleri, helikopterin düştüğü bölgede güvenlik şeridi oluşturdu. Ormancı Ali Ekin'in oğlu Kemal Ekin de helikopterin düştüğü bölgeye geldi. Kemal Ekin, babasının kurtarılmasını umutla bekliyor.

    Ormancılar ve bölgedeki yüzlerce vatandaş, arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmaya çalışıyor.

    DALGIÇLAR, KAYIP PİLOT VE TEKNİSYENİ ARIYOR

    Muğla'nın Milas ilçesindeki Geyik Barajı'na düşen helikopterle ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kazadan sağ kurtulan 3 Ukraynalı, Milas Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bodrum'dan gelen dalgıçlar, kazadan sonra baraj gölünde kaybolan 2 Türk mürettebatı aramaya başladı.

    Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın'ın verdiği bilgiye göre düşen helikopter Milas Beçin'de konuşlu bulunuyordu. Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan yangına müdahale etmek için saat 13:15'te 5 kişilik mürettebatla Beçin'den havalandı. Geyik Barajı'ndan su alıp yükselirken irtifa kaybederek göle düştü. 3 Ukraynalı personel kazadan sağ kurtuldu, yüzerek karaya çıktı. Başpilot Viktor Iytuynov, pilot yardımcısı Vyocheslav Shers Tabitav ile uçuş teknisyeni Volodymyr Koshel, Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Düşen helikopterde bulunan emekli binbaşı Tanju Tezel ile orman muhafaza memuru Ali Ekin'e ise henüz ulaşılamadı. Bodrum'dan gelen dalgıçlar kayıpları aramaya başladı. Göl kışı şeridinin 100-150 metre uzağına düşen helikopterin enkazı, suyun 7-8 metre altında bulundu.
#18.06.2009 18:01 0 0 0
  • Milas'ta Geyik Barajı'na düşen yangın söndürme helikopterinin Türk pilotu emekli binbaşı Tanju Tezgel ve Orman Muhafaza Memuru Ali Ekin'in cesetlerine ulaşıldı. Tanju Tezgel'in cesedi çıkarıldı



    Milas'taki Geyik Barajı'nda yangın söndürme helikopterinin düştüğü bölgede çalışmalarını sürdüren polis, sivil savunma ve sahil güvenlik ekiplerinde görevli dalgıçların çalışmaları sonucunda cesetlere ulaşıldı.
    İlk olarak helikopterin Türk pilotu Tanju Tezgel'in cesedini sudan çıkarıldı. Ceset, ambulansla Milas Devlet Hastanesi Morguna gönderildi.
    Tezgel'in cesedinin çıkarılışı esnasında Milas Orman İşletme Müdürlüğünde görevli ormancı Ali Ekin'in yakınları fenalık geçirdi. Ekin'in cesedinin çıkarılması çalışmalar sürüyor.(aa)
#19.06.2009 22:32 0 0 0
  • noimage

    Muğla'nın Milas İlçesi Yakınlarındaki Geyik Barajı'na Düşen Helikopter Pilotu Emekli Binbaşı Tanju Tezgel'in Bursa'nın Mudanya İlçesinde İkamet Ettiği Öğrenildi. Tezgel'in Emekli Olduktan Sonra Ünlü İşadamı Cavit Çağlar'ın Sahibi Olduğu Nergis Havacılık A.ş'de Çalıştığı ve Çağlar'ın Özel Pilotluğunu da Yaptığı Öğrenildi.

    Muğla'nın Milas ilçesi yakınlarındaki Geyik Barajı'na düşen helikopter pilotu Emekli Binbaşı Tanju Tezgel'in Bursa'nın Mudanya ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. Tezgel'in emekli olduktan sonra ünlü işadamı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Nergis Havacılık A.Ş'de çalıştığı ve Çağlar'ın özel pilotluğunu da yaptığı öğrenildi.

    Emekli Binbaşı Tezgel'in Mudanya ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinde kimsenin olmadığı bildirildi. Komşuları Tezgel'in çok iyi bir insan olduğunu söylediler. (CİHAN)
#20.06.2009 09:09 0 0 0
  • Tanju Tezgel Son Yolculuğuna Uğurlandı

    BURSA'da yaşayan ve Muğla'nın Milas İlçesi'nde orman yangınına müdahale ederken bulunduğu söndürme helikopterinin baraj gölüne düşmesi sonucu yaşamını yitiren Emekli pilot Binbaşı Tanju Tezgel bugün düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.


    Törende konuşan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, gözyaşlarını tutamadı. 12 yaşındaki Boğaçhan Tezgel ise dedesini son yolculuğuna selam durarak uğurladı.

    Emekli pilot binbaşı Tanju Tezgel için ilk tören Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı. Buradaki törene eşi Oya Tezgel ile çocukları Coşkun ve Gökhan, torunları Boğaçhan ile Buse Tezgel, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Duygu dolu anların yaşandığı törende Oya Tezgel Türk Bayrağı'na sarılı olan eşininin tabutunu öperken, şapka takan Boğaçhan Tezgel ise dedesi için askeri selam verdi. Törende konuşan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu gözyaşlarını tutamadı. Kıbrıs Savaşı'nda üstün başarı gösteren Tanju Tezgel'in aynı başarıyı 1995 yılından sonra gözlemci pilot olarak çalıştığı kurumlarında da sergilediğini belirten Orman Genel Müdür Yardımcısı Kurtulmuşlu sözlerini, "Onun gittiği yangını biz sönmüş olarak kabul ediyorduk" diyerek tamamladı.

    Emekli pilot binbaşı Tanju Tezgel'in cenazesi buradaki törenden sonra Nilüfer İlçesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii'ne getirildi. Buradaki törene askeri yetkililer de katıldı. Tezgel'in cenazesi, ikindide kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Kent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage
#21.06.2009 11:44 0 0 0