Orta Asya Pilavı

Son güncelleme: 18.06.2009 19:00
  • Orta Asya Pilavı - Orta Asya Pilavı Tarifi

    noimage

    Malzemeler:
    300 gr. kuzu eti
    1 soğan
    1 çay b.kuru üzüm
    2 havuç
    3 domates
    1 kg. pirinç
    1 su b. sıvıyağ
    Tuz

    Hazırlanışı:

    Tencereye 1 su b. sıvıyağı alın. Üzerine soğanı ekleyerek bir süre kavurun. Daha sonra eti de ilave ederek kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine sırasıyla domates, uzun ince kesilmiş havucu ekleyerek kısa bir süre daha kavurun. Et pişene kadar kapağı kapalı bir süre pişmeye bırakın. Etler pişmeye yakın pirinci de üzerine ekleyip kısa süre sonra suyunu verin. Kapağı kapalı pişmeye bırakın
#18.06.2009 19:00 0 0 0