DİCLE

Son güncelleme: 12.12.2022 16:44
  • Dicle Dizisi Özeti
    Yörenin en güçlü ağası Seyit Hekimhan, gördüğü bir düş üzerine dördüncü kez evlenmeye karar verir; fakat gelin olarak seçtiği kız, Kahyası Halizat;ın kardeşi Mustafa;nın sevgilisi Zal;dır.Düğün günü Zal ve Mustafa kaçarlar. Seyit Hekimhan bunun üzerine Kahyası Halilzat;ın öz kardeşi Mustafa ve Zal;ı öldürmesini ister eğer Halilzat emrini yerine getirmezse Seyit Hekimhan 30 gün sonra Halilzat;ın sevgilisi Dicleyi çiftliğin ortasında infaz edecektir.Çaresiz Halilzat kardeşi Mustafa ve Zal;ın peşine düşer.Bu sırada Seyit Hekimhan;ın İstanbul;da yaşaya üvey kardeşi Ferhat çiftliğe gelir ve bir süre sonra Ferhat Dicle;ye aşık olur.

    BAŞLICA KARAKTERLER;
    SEYİT HEKİMHAN Sayit Hekimhan yörenin en güçlü ağasıdır.Babası Hanbey Hekimhan on sene önce felç geçirince çiftliğin ve işlerin başına geçmiştir.Uçsuz bucaksız araziler üzerinde tarım yapar.Üç kez evlenmiştir.Fakat hiç çocuğu olmamıştır.Tüm tebası kısır olduğunu bilmektedir ama bu hiçbir şekilde dillendirilmez.Seyit Hekimhan bir gece rüyasında bir düş görür.Düşünde yeni bir eş ve bir oğul müjdelenmektedir.
    ZAL 19 yaşındadır.Seyit Hekimhan;ın arazisi içinde bulunan bir dağ köyünde yaşamaktadır.Seyit Hekimhan onu kendisine eş olarak seçmiştir.Oysa Zal yüzünü bir kez gördüğü bu adamla evlenmek istememektedir fakat kimsenin Seyit Hekimhan;a hayır deme hakkı yoktur.Fakat Zal Mustafa adında bir genci sevmektedir ve düğünden birkaç gün önce Mustafa;yla birlikte İstanbul;a kaçarlar.
    MUSTAFA Halilzat;ın erkek kardeşi 21 yaşında.Seyit Hekimhan;ın evlenmek üzere olduğu Zal;a aşıktır ve düğünden birkaç gün önce Zalla birlikte İstanbul;a kaçarlar.Zal ve Mustafa İstanbul;da yeni bir hayata kavuşacaklarını düşünürlerken ikisini de öldürmek üzere Mustafa;nın abisi Halilzat;ın peşlerinden İstanbula geldiğini bilmezler.
    HALİLZAT Seyit Hekimhan;ın çiftliğinin kahyası 26 yaşında .Dicle adında bir nişanlısı var bir hafta sonra evlenecekler.Erkek kardeşi Mustafa Seyit Hekimhan;la evlenmek üzere olan Zal ile kaçınca.Seyit Hekimhan tarafından Kardeşi Mustafa ve Zal;ı öldürmekle görevlendirilir. Halilzat 30 gün içersinde kardeşi Mustafa ve Zal;ı öldürmediği taktirde Seyit Hekimhan nişanlısı Dicle;yi çiftliğin ortasında infaz edeceğini söyler.Halilzat sevdiği kadını kurtarmakla kardeşini öldürmek arasında kalmıştır.
    DİCLE Halilzat;ın nişanlısı.Çok güzel bir genç kız 19 yaşında.Zal ile Mustafa;nın kaçması üzerine Seyit Hekimhan tarafından çiftliğe hapis edilir.30 gün içersinde Halilzat kardeşi Mustafa ve Zal;ı bulup öldürmezse Seyit Hekimhan tarafından infaz edilecektir.
    FERHAT HEKİMHAN Seyit Hekimha
    ;nın İstanbul;da avukatlık yapan kardeşi.Düğün için çiftliğe gelmiştir gelişen olayları görünce abisiyle çatışmaya girer.Masum bir kızın 30 gün içersinde öldürülmesine karşıdır duruma mani olmak ister fakat Seyit Hekimhan kararını çoktan vermiştir.
#24.02.2007 20:29 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık Emeğinize Sağlık
#12.12.2022 16:44 0 0 0