Dantel

Son güncelleme: 23.12.2022 12:37
NaZ NaZ foto

  • noimage


    Oyuncular:

    Özlem Yılmaz
    Engin Altan Düzyatan
    Taner Ertürkler
    Derya Alabora
    Betül Şahin
    Çiğdem İrtem
    Toprak Sağlam
    Fatma Kocacık
    Şebnem Hassanisoughi

    Yapım:

    İdol Yapım-Burak Törer


    Yönetmen:

    Korhan Bozkurt


    Senaryo:

    Makbule Kosif-Zehra Güleray


    Müzik:

    Gökhan Kırdar



    Bir günah!
    Terk edilmiş bir bebek.
    Annesini arayan bir genç kız;
    Ona günahının bedelini ödetmek için

    Firuze, güzel, zengin, ünlü...
    Herkesin yerinde olmak için özendiği o şanslı insanlardan biri Gibi görünüyor yalnızca
    Aslında bu bir yanılsamadan ibaret. Kalbindeki yarayı gördüğünüzde anlayacaksınız. İntikam almak için neden her şeyi göze aldığını, neden o üç kadının hayatını zehrederken huzur bulduğunu. Ve yıllarca kalbinde biriktirdiği nefretin ona neler yaptırabileceğini gördüğünüzde şaşıracaksınız.

    Her küçük kızın hakkı değil midir; onu kayıtsız şartsız seven ve ne yaparsa yapsın ömür boyu yanında olan bir anne? Firuze o anneye hiç sahip olmadı Doğar doğmaz terk edilen, yabancı bir ülkenin yetimhanelerde büyüyen, yalnız, sevgisiz, acı çeken bir kız oldu. Geçmişini unutmak için her şeyi yaptı ama kader onu geçmişiyle yüzleşmesi için adeta zorladı. İnsanlar ölüme yaklaştıkça daha iyi olurlar derler ya, bu her zaman geçerli olmuyor işte. Firuze ölümle yüz yüze geldiğinde bile tek istediği o üç kadından hesap sormak oldu.

    Peki, o üç kadın kim?
    Firuze'yi doğar doğmaz terk eden, birbirine son derece bağlı üç yakın arkadaş. Maya, Nurbanu ve Seher... Bu üç kadından biri Firuze'nin annesi Onu doğurup sonrada terk eden kadın... Ama gerçek annenin kim olduğunu bu üç yakın arkadaştan başka kimse bilmiyor. Ve bu sırrı ömür boyu saklamak için yemin ediyorlar

    Her şey 1983 yılında başlar. İstanbul'da bir kolejde okuyan üç genç kızın nahif hayallerinin ve aşklarının içine girdiğimizde aslında ortada bir suçlu olmadığını göreceğiz belki de. Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi, hiç kimse yüzde yüz kötü ya da yüzde yüz iyi değildir. Herkesin zaafları ve pişmanlıkları vardır.

    Tıpkı bu hikayede olduğu gibi. Ama Firuze bunları umursamaz bile. Onun tek istediği adalettir! Ona yapılanların acısını birileri ödemelidir elbet. Bu nedenledir ki, üç kadının hayatına sanki tesadüfmüş gibi girip gerçeği ortaya çıkarırken, bir taraftan da intikam planlarını uygular. Yaşadığı acıların en azından birazını onlara da yaşatacaktır.

    Her bölümde gerçeğe bir adım daha yaklaştığımız aşk, nefret, intikam, acı, yalan ve gizli gerçeklerle dolu bir hikayedir bu. Anne ve kız arasında hiç bilinmedik bir yaraya dokunan... Küçükken rujlarını sürüp, topuklu ayakkabılarını giydiğimiz, o olmaya çalıştığınız kişinin, bazen olmak istemediğiniz her şeye dönüşmesinin hikayesidir.

#19.10.2008 21:45 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık Emeğinize Sağlık
#23.12.2022 12:37 0 0 0