En Güzel karne Hediyesi Yaz Kampları

Son güncelleme: 20.06.2009 15:52
  • noimage
    Çocuklar ve gençler için düzenlenen kamplar da onları ağırlamaya hazır.
    Çocuklar ve gençler, yoğun bir eğitim öğretim yılının sonrasında, dinlenme ve eğlenme sürecine giriyor. Ancak bu süreci onlar için verimli değerlendirmek de önemli. Hem enerjilerini doğru yerlere yönlendirmek hem de kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak, gelişimleri açısından çok yararlı. Onların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerinin bir yolu da yaz okulları ve kampları.

    Çocuk yaz kampları, çocuğunuzun sosyal, duygusal, yetenek gelişimine yardımcı olabilir. Çocuğunuz aynı zamanda, doğayla iç içe yapılan aktivitelerle, doğa ve çevre bilinci kazanabilecektir.


    Okulların kapanmasına az bir süre kala, çalışan anne - babalar, bu dönemde çocuklarını günlük veya yatılı verebileceği yaz okulları veya yaz kampları ararlar. Yaz kamplarının amacı, sadece yaz tatili boyunca çocuğun meşgul edilmesi, eğlenmesi ve heyecanlı tecrübeler yaşadığı yerler olması değil; aynı zamanda şu dört temel alanda çocukların gelişme kaydetmesinin sağlanmasıdır. Bunlar:

    Sosyal gelişme : Çocukların aynı ortamlarda yaşayarak, birbirlerinden olumlu yönde etkilenerek, arkadaş olmalarına katkı sağlamak.

    Duygusal gelişme : Çocuklara öğretilen becerilerle, sorumluluk duygusu kazanmaları, kendilerine olan cesaret ve özgüveni kazanmalarına yardımcı olurken, hayatları boyunca unutamayacakları derin çocukluk hatıralarının oluşmasına fırsat vermektir.

    Yetenek gelişimi : Spor ya da aktiviteler aracılığıyla yeni beceriler kazandırarak, kendine olan güvenin artmasına ve pekişmesine yardımcı olmak.

    Doğa ve Çevre bilinci kazanması : Doğayla iç içe yapılan aktivitelerle, doğa sevgisi aşılarken, doğanın neden korunması gerektiğini yaparak, yaşayarak öğrenmesine katkıda bulunmaktır.

    Bununla birlikte;

    - Hızlı değişen dünyamızda yaşam şartlarına kolayca uyum sağlayabilecek esnek ve adaptasyon kabiliyeti güçlü bireyler oluşturmak,
    - Kendi kabiliyet ve ilgi alanlarını daha iyi anlamalarını sağlayarak, gelecekteki çalışma alanları ve kariyerleri ile ilgili yapacakları hataları işin başında iken görüp düzeltmek,
    - Onları hem takım içerisinde hem de bireysel olarak çalışabilecek duruma getirmek,
    - Onların paylaşımcı, yaratıcı, maceracı, keşifçi ve araştırmacı ruhlarını bulup geliştirmek,
    - Kendilerine olan cesaretlerini ve öz güvenlerini arttırmak,
    - Liderlik, problem çözme ve kendi başlarına karar verebilme kabiliyetlerini geliştirmek,
    - Sahip oldukları değerlerin (bedensel ve ruhsal) kıymetini anlamalarını sağlamak,
    - Ellerinde bulunan kaynakları en verimli şekilde kullanmalarını sağlamak,
    yaz kamplarının temel amaçlarını içermektedir.

    Bu amaçları her yaz okulunun veya yaz kampının gerçekleştirmede başarılı olup olamayacağı, yapılan aktivitelerin tesis, malzeme, program, personel, planlama, sağlık ve emniyet yönlerine bakılarak anlaşılabilir. Ana - babalara düşen en önemli sorumluluk, nasıl ki okul seçimlerinde titizlik gösteriliyorsa, yaz kampları da eğitim - öğretim ve gelişim amaçlı olduklarından, aynı önemin verilmesidir.
    Yaz kampları, öğrenmenin, gelişmenin ve yeni arkadaşlar edinmenin
    en eğlenceli yoludur. İnsan kaç defa çocukluğunu yaşar. Çocuklarımıza kendi benliklerini ve yeteneklerini keşfetmede bu fırsatı tanıyalım.
#20.06.2009 15:52 0 0 0