Ankara Barosu Resim - Heykel - Seramik Sanat Eseri Yarışması 2009

Son güncelleme: 21.06.2009 14:13
  • Ankara Barosu Resim - Heykel - Seramik Sanat Eseri Yarışması 2009


    Ankara Barosu ilkini 2008 yılında gerçekleştirdiği sanat eserleriyle avukatlık mesleğinin anlatıldığı sanat eseri yarışmasının ikincisini 2009 yılında gerçekleştirecektir. Yarışmanın bu yılki konusu “Avukatlık Mesleği ve Adliyeler” dir.
    Yarışma resim heykel ve seramik sanat dallarında tertiplenmiştir. Yarışmanın konusu “Avukatlık Mesleği ve Adliyeler ” dir. Yarışma para ödüllüdür. Birincilere 5000 TL , İkincilere 3000 TL, üçüncülere 1500 TL , mansiyonlara ise 500 TL para ödülü verilecektir.
    Yarışmaya son katılım tarihi 25.7.2009 dur. Yarışma sonuçları 01.09.2009 tarihinde baro web sayfasında yayınlanacaktır.
    Tüm sanatçılarımıza başarılar diler, hepimize sanat dolu günler dilerim.
    Avukat Vedat Ahsen Coşar
    Ankara Barosu Başkanı

    ANKARA BAROSU SANAT ESERİ YARIŞMA ŞARTNAMESİ:

    Konusu: Avukatlık Mesleği ve Adliyeler .
    Yarışma Dalları: Resim, Heykel ve Seramik
    Son Katılım Tarihi: 25.07.2009
    Ödüller: Birincilere 5.000TL,İkincilere 3.000TL, Üçüncülere 1500 TL, Mansiyonlara 500 TL dir. Her dalda üç adet mansiyon verilecektir.
    Sanatçı eserinin arkasına veya eserine bitişik bir zarfın içine kendi özgeçmişini, eserin adını, kullanılan malzeme,eserin ebatları, yapılış tarihi ve soyut nitelikli ise eserin kısa bir açıklamasını (ki bu açıklama eser katalogunda kullanılacaktır) sanatçı ile kurulacak irtibat adresi ve sanatçının telefon numaraları ile elektronik posta adresini belirtir bir açıklama notu ekleyecektir.Sanatçı dilerse eserinin sergilenmesi sırasında (dereceye girememiş olması şarttır) satış rakamını eserinin arkasına iliştireceği nota yazabilir.Sanatçı kaç eserle yarışmaya girmiş ise her eserinin arkasında bu tarz bilgi notu olacaktır.Sanatçılar en fazla üç eserle yarışmaya katılabilir.
    Eserlerde konuya bağlılık aranacaktır. Konuyu somut olarak yansıtmayan soyut eserlerin açıklama notunun esere eklenmesi şarttır. Eserler 25.07.2009 tarihine kadar Ankara Barosu’nun Ihlamur Sokak, Nu: 1,Kızılay-Ankara adresine teslim edilmiş veya kargo ile gönderilmiş olacaktır. Kargodaki gecikmeler Baroyu bağlamaz.
    Dereceye giremese dahi eserlerin sergilenme hakkı Baro’ya aittir. Sergilenmek için alıkonan eserler 15.02.2010 tarihinde sahiplerine iade edilecektir. Sanatçılar eserini teslim ettikleri aynı adresten alacaklardır.
    Dereceye giremeyen ve sergilenmeyecek eserler yarışma sonuçlarının Ankara Barosu Web sayfasında açıklanmasını takiben on beş gün içinde Barodan sanatçı tarafından bizzat gelinip alınması gerekmektedir. Belirtilen süre içinde bu yapılmadığı takdirde eserler Baro tarafından ücreti sanatçıya ait olmak üzere kargo ile gönderilir. Kargoda oluşacak zararlardan Baro sorumlu değildir. Kargo ile gönderilmesine rağmen sanatçı tarafından alınmayan eserler Baro’ya hibe edilmiş sayılacaktır. Jüri tarafından açıklanan sonuçlar Baronun onayına tabidir. Baro tarafından onaylanmayan eserler dereceye girmemiş kabul edilir. Ve bu derece boş kalır.
    Eserlerin boyut sınırlaması yoktur. Eserlerde malzeme sınırlaması da bulunmamaktadır.
    Yarışmaya katılabilmek için eserlerin daha önce hiçbir yarışmaya girmemiş olması gereklidir. Ayrıca jüri üyelerinin eş ve çocukları, anne ve babaları ile kardeşleri yarışmaya katılamazlar. Yarışmaya gönderilen eserler geri çekilemez.
    Yarışma resim, heykel, seramik alanlarında yapılacaktır. Karakalem çalışmaları, suluboya, minyatür, mozaik, karışık teknik, grafiti, özgün baskı gibi tüm sanat tarzları ait oldukları dalda yarışma şartnamesine uygun kabul edilecektir.
    Resim dalında yarışmaya katılacak eserlerin kasnaklı veya çerçeveli olarak teslim edilmesi şarttır. Rulo halinde sarılarak gönderilmesi halinde eser değerlendirme dışı tutulacaktır.
    Seramik ve heykel türündeki eserlerin ise kaidesiyle birlikte teslim edilmesi tercih edilmelidir.
    Özgün baskı alanında yarışmaya katılacak eser bir çift olarak teslim edilecektir. Ayrıca eserin en fazla toplam beş kopyasının olması gibi bir sınırlama bulunmaktadır. Teslim edilen iki özgün baskı eser de Baroya ait olacaktır. Yarışmaya gönderilen eserin kaç numaralı kopya olduğu eserde belirtilecektir.
    Yarışmanın konusu “Avukatlık Mesleği ve Adliyelerdir.
    Eser değerlendirilirken sanatçının konuya yani avukatlık mesleğinin veya adliyelerin veya hukukun vakarını, tarihsel önemini, kültürel temellerini, mitolojik boyutunu gözler önüne sermesindeki başarısı ile eserinin estetik mükemmelliği nazara alınacaktır. Konuya tam bağlılık eserde aranacak ilk niteliktir. Ancak sanatçı bunu dilediği soyutlama biçimiyle sunabilir.
    Eserlerin teslim süresi 25.07.2009 tarihidir.

    Kargoyla gönderilen eserlerde muayene süresi jürinin ilk değerlendirmelerini yapacağı tarih olan 28.7.2009 tarihidir. Bu tarihte eser açıldığında hasar tespit edilirse bu tutanakla tespit edilecek ve sanatçıya bildirilecektir. Bu halde Baro hiçbir sorumluluk, tazmin yükümü altında değildir.
    Yarışmada 1,2 ve 3 üncülük ödülleri yanı sıra üç adet de mansiyon ödülü verilecektir.
    Yarışmacılar için belirlenen ödüller aşağıdaki gibidir:
    1 incilik ödülleri 5.000 TL, 2 incilik ödülleri 3.000 TL,3 üncülük ödülleri 1.500 TL dir. Mansiyona değer görülen eserler için ise 500 TL ödül verilecektir.
    Dereceye değer eser bulunamaması halinde o dereceye ait ödülün verilip verilmemesi jürinin inisiyatifindedir.
    Yarışmanın küratörlüğünü Avukat H. Argun Bozkurt yapacaktır. Detaylı bilgi için [email]argunbozkurt@yahoo.com[/email] adresinden elektronik posta yoluyla kendisiyle irtibata geçilebilecektir.
    Yarışma jürisi başkanı Avukat H.Argun Bozkurt ‘tur. Yarışma jürisi başkan dahil üç kişiden oluşacak olup jüri üyeleri küratörün önermesiyle Baro Başkanlığı tarafından atanacaktır.
    Yarışmada derece alan eserler ve sergilenmeye değer görülen eserler için katalog bastırılması Baronun vereceği karara bağlıdır. Baro gerek serginin gerçekleştirilmesinde, gerekse katalog basımı konusunda Avukat H. Argun Bozkurt’u görevlendirmiş olup, kataloga girecek eserler veya sergilenmeye değer eserler sergi alanının genişliği veya katalogun hacmi nazara alınarak küratör tarafından belirlenecektir.
    Sanatçı yarışmaya katılmakla eserlerinin kitaplarda, takvimlerde, kartpostallarda, belgesellerde ve benzeri ticari olan veya olmayan emtialarda kullanılma (basım-yayım vb telif hakları) hakkını on yıl süreyle Ankara Barosuna devretmiştir. Baro yarışmaya katılan eserlerin yayınlanması nedeniyle veya herhangi bir şekilde görüntüsünün kullanılması karşılığında sanatçıya telif ücreti ödemeyecektir. Eğitim ve haber amaçlı yayın ve basımlarda ise bu hak süresiz Baroya aittir.
    Ankara Barosu Başkanlığı
#21.06.2009 14:13 0 0 0