Bademli Çıtır Turta nasıl yapılır

Malzemeler

6 milföy yaprağı

Kreması için

3 yumurta
1 su b. toz şeker
2 su b. toz badem
3 çorba k. un
100 gr. tereyağı

Üzeri için

File badem
Pudra şekeri

Hazırlanışı

Milföy hamurlarını kenarları üst üste gelecek şekilde dizin. Merdane ile açarak bir hamur elde edin. Bunu turta kalıbına alarak kenarlarından sarkan hamurları kesin. Kreması için ise karıştırma kabına eritilmiş tereyağı, yumurta, toz badem, un ve toz şekeri alarak karıştırın. Hazırladığınız kremayı milföy hamurunun üzerine yayın. Artan hamurlardan kurabiye kalıbı yardımı ile yıldızlar yapın. Kremanın üzerine yıldızları yerleştirerek kalan yerlere fındıkları serpip 160 derecede pişirin. İlk sıcaklı çıkınca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 254
favori
like
share