Bademli Çıtır Turta

Son güncelleme: 21.06.2009 16:47
  • Bademli Çıtır Turta nasıl yapılır
    noimage
    Malzemeler

    6 milföy yaprağı

    Kreması için

    3 yumurta
    1 su b. toz şeker
    2 su b. toz badem
    3 çorba k. un
    100 gr. tereyağı

    Üzeri için

    File badem
    Pudra şekeri

    Hazırlanışı

    Milföy hamurlarını kenarları üst üste gelecek şekilde dizin. Merdane ile açarak bir hamur elde edin. Bunu turta kalıbına alarak kenarlarından sarkan hamurları kesin. Kreması için ise karıştırma kabına eritilmiş tereyağı, yumurta, toz badem, un ve toz şekeri alarak karıştırın. Hazırladığınız kremayı milföy hamurunun üzerine yayın. Artan hamurlardan kurabiye kalıbı yardımı ile yıldızlar yapın. Kremanın üzerine yıldızları yerleştirerek kalan yerlere fındıkları serpip 160 derecede pişirin. İlk sıcaklı çıkınca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
#21.06.2009 16:47 0 0 0