Salih Güney Kimdir - Salih Güney Resimleri - Salih Güney Biyografisi - Salih Güney Hakkında
Salih Güney (d. 1 Ocak 1943 ) Adana doğumludur.Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Devlet Konsevatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı; ilk olarak 1960 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Tarla Kuşu oyunuyla sahneye çıktı. Kapanışına kadar Dormen Tiyatrosu'nda çalışan oyuncu, 1965 yılında Haldun Dormen'in yönetmenliğini yaptığı Bozuk Düzen adlı filmle sinemaya geçti. 100'ü aşkın film ve dizide rol aldı. Bir dönem Amerika'da turizm işiyle uğraşan Güney, müzecilik ve arkeolojiye özel ilgi duymakta, çeşitli katkılarda bulunmaktadır.

Filmografisi

Beyza'nın Kadınları, (2006)
Dönme Dolap, (2004)
Serseri Aşıklar, (2003), Ekrem
Kardelen, (2002)
"Kaldırım Çiceği, (1996),
Afrodit (1987) .... Murat
Çelik mezar (1983)
Haram (1983)
Ask dedigin laftir (1977)
Hasan almaz basan alir (1975)
Kahramanlar (1975)
Arap abdo (1974)
Aşk-ı Memnu, (1975), Behlül
Ask mahkumu (1973), Kenan
Ah koca dünya (1972)
Aci pirinç (1972)
Asi Gençler (1972), Yücel
Benimle sevisir misin? (1972), Erol
Dinmeyen sizi (1972)
Kanun adami (1972)
Suya düsen hayal (1972)
Altin prens devler ülkesinde (1971), Altin Prens
Ask hikâyesi (1971), Taner
Binbir gece masallari (1971)
Bir genc kizin romani (1971)
Iki ruhlu kadin (1971), Orhan
Korkusuz Kaptan Swing (1971), Kaptan Swing
Saraylar melegi (1971),
Seks firtinasi (1971),
Yedi kocali Hürmüz (1971),
Asktan da üstün (1970), Turgut
Ah Müjgan ah (1970),
Aysecik - Sana tapiyorum (1970),
Birlesen yollar (1970),
Ceylan Emine (1970),
Firari asiklar (1970),
Güller ve dikenler (1970),
Ölünceye kadar (1970), Ihsan
Pamuk Prenses ve 7 cüceler (1970), Prens
Talihsiz baba (1970)
Iki yetime (1969)
Misir'dan gelen gelin (1969)
Ölümsüzler (1969)
Sevgili babam (1969)
Tatli sevgilim (1969)
Aglayan bir ömür (1968)
Ask eski bir yalan (1968)
Funda (1968)
Karanlik yollar (1968)
Aglayan kadin (1967)
Bir söförün gizli defteri (1967)
Çildirtan arzu (1967)
Efenin intikami (1967)
Hirçin kadin (1967)
Imamin gazabi (1967)
Mühür gözlüm (1967)
Nemli gözler (1967)
Söyleyin genç kizlara (1967)
Utanç kapilari (1967)
Zalimler de sever (1967)
O kadin (1966)
Bozuk düzen (1966)
Çilgin gençlik (1966)
Çitkirildim (1966), Ergun
Dört kursun (1966)
Fedailer (1966)
Garibim çalikusu (1966)
Günah çocugu (1966)
Ibrahim Ethem ilahi davet (1966)
Intikam firtinasi (1966)
Kanunsuz daglar (1966)
Karacaoğlan (1966), Karacaoğlan
Yigitler ölmezmis (1966)
Kelepçeli bilekler (1965)
Korkusuz yasayanlar (1965)
Sehvetin esiriyiz (1965)
Yasak sokaklar (1965)
Yildiz tepe (1965)





http://www.main-board.com/unluler/236146-salih-guney-resimleri.html

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 868
favori
like
share