İslim Kebabı

Son güncelleme: 21.06.2009 22:51
  • islim Kebabı tarifi - islim Kebabı yapılışı - et yemekleri - et yemek çeşitleri

    noimage

    İslim Kebabı:
    15 adet

    Malzemeler:

    1,5kg ince uzun patlıcan
    4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
    3-4 adet küçük domates
    köfte için:
    yarım kg kıyma
    1 yumurta
    1 kuru soğan
    2-3 diş sarımsak
    2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
    tuz
    karabiber
    sos için:
    2-3 domates
    sıvıyağ
    1 çay bardağı su
    tuz

    Hazırlanması:
    Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. (fotoğraf için tıklayın) Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.
    Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin.
    Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
    Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin.
    Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.
#21.06.2009 22:51 0 0 0