Zindan Adası - Shutter Island

Son güncelleme: 04.05.2010 10:49
  • Zindan Adası - Shutter Island - Zindan Adası 2009 - Zindan Adası Filmi

    Zindan Adası (2009)

    Gösterim Tarihi:23 Ekim 2009

    Oyuncular: Leonardo DiCaprio,Mark Ruffalo,Ben Kingsley
    Michelle Williams,Emily Mortimer

    Yönetmen: Martin Scorsese

    Senaryo: Steven Knight, Laeta Kalogridis

    Senaryo (Kitap):Dennis Lehane

    Yapımcı: Martin Scorsese, Brad Fischer, Arnold Messer, Mike Medavoy

    Görüntü Yönetmeni: Robert Richardson

    Tür: Dram, Gerilim, Gizem, Suç

    Yapım: 2009 ~ ABD

    Dağıtım: UIP Filmcilik

    Yıl 1954. Amerikan ordusunda görevli mareşal Teddy Daniels ile Chuck Aule, Massachusetts yakınlarında küçük bir adaya varır. Bu ada, akıl hastası mahkumlar için yapılmış Ashecliffe Hastanesi'ne ev sahipliği yapmaktadır ve hastalardan biri hastaneden kaçmıştır. Daniels ve Aule hastane personeliyle görüşmelerinden istedikleri cevabı alamazlar. Bu arada, adayı bir tufan vurur ve Aule ortadan kaybolur. Daniels işi tek başına devam ettirmek zorunda kalmıştır. Bu korkunç adada Daniels'ı artık kendi başına vereceği bir mücadele beklemektedir.

    noimage

    Zindan Adası Trailer

#21.06.2009 23:14 0 0 0
  • Yaşayan en büyük yönetmenlerden Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio ve Mark Ruffalo'nun başrolünde oynadığı son filmi 'Zindan Adası'yla nasıl büyük yönetmen olunur konusunda bir kez daha ders veriyor.

    'Taksi Şoförü', 'Kızgın Boğa', 'Sıkı Dostlar' gibi birçok başyapıta imza atmış bir ismin her yeni filmi heyecanlandırıyor ister istemez. Martin Scorsese, gerilim türüne dönüş yaptığı yeni filmi 'Shutter Island/ Zindan Adası'yla bir kez daha ustalığını konuşturuyor.

    'Zindan Adası' iki dedektifin bir adadaki akıl hastanesinde soru işaretleriyle dolu hikayesini anlatıyor. Massachusetts'te suç işlemiş akıl hastalarının tedavi gördüğü hastanede, bir hastanın ortadan kaybolması sonrasında bu iki polis müdürü soruşturmayı üstlenirler ama kendilerini şiddetli bir kasırganın ve mahkumların ayaklanmasının tam ortasında bulunca gerçekten giderek uzaklaşırlar.

    Scorsese, 'Zindan Adası'nda hikayenin ötesinde psikolojik-gerilim unsurlarını karakterler üzerinden kuruyor ve bu da filmin dramatik yapısının en önemli temeli oluyor.

    Leonardo DiCaprio'nun canlandırdığı Teddy Daniels karakteri üzerinden ilerleyen film, zaten hikayenin nereye varacağından çok özüyle ilgileniyor. Scorsese, geçmiş, hafıza, intikam ve tabii ki kötülük kavramları üzerinden derdini anlatmayı seçiyor ve bunu da hikayeyi fazla karmaşıklaştırmadan hızlı bir kurguyla gerçekleştiriyor. Tuzak ve labirentlerin her daim hissedildiği 'Zindan Adası' kurgusunun da etkisiyle soluksuz izlenen bir filme dönüşüyor.

    'Zindan Adası'nın en büyük artısı ise kesinlikle prodüksiyon tasarımları olmuş. Psikolojik-gerilim türü içerisinde değerlendirilebilecek filmin prodüksiyon tasarımı açısından rahatlıkla son 10 yılda kotarılmış en iyi filmler arasında olduğunu söyleyebilirim. Özellikle kabus-halüsinasyon sahneleri gerçekten çok etkileyici.

    Aynı zamanda kasvetli bir film 'Zindan Adası' ve bunda, çok başarılı olan prodüksiyon kadar senaryonun da büyük etkisi var. Denis Lehane'nin kitabından Leata Kalogridis'in uyarladığı senaryo saat gibi tıkır tıkır işliyor. Hiçbir gereksiz ayrıntının olmadığı film iki saati aşan süresine rağmen hiç aksamıyor ve sıkmıyor...

    Oyunculuklara gelince DiCaprio'nun merkezde olduğu filmde bütün oyuncular çok ölçülü ve yerinde bir performans sergiliyor. Mark Ruffalo başta olmak üzere Ben Kingsley, Michelle Williams, Max von Sydow, Jackie Earle Haley, Emily Mortimer ve Patricia Clarkson filmin kusursuz işleyen yapısına çok iyi eklemleniyorlar. Ama aslan payı tabii ki DiCaprio'nun. Scorsese ile çalışmaya başladığından beri her geçen gün yeteneğinin üstüne koymaya devam eden aktör 'Zindan Adası'nda kariyerinin en iyi performanslarından birini sergiliyor.


#11.03.2010 17:55 0 0 0
  • seyredilir
#22.03.2010 08:19 0 0 0
#28.03.2010 21:55 0 0 0
  • teşekkürler
#04.05.2010 10:49 0 0 0