Itır Esen Kimdir - Itır Esen Resimleri - Itır Esen Biyografisi - Itır Esen Hakkında
Itır Esen, (30 Mart 1957, İstanbul), Türk sinema sanatçısı.

Fotomodellik yaptığı dönemde Milliyet Gazetesi'nin ekinin kapağında bir fotoğrafı yayımlanmıştır. Türk televizyon tarihinin ilk dizisi 'Aşk-ı Memnu'nun kastı için yeni yüzler aranırken kendisine 'Bihter' rolü teklif edilmiştir. Halit Refiğ, Itır Esen'i görür görmez kendisine 'Bihter'in üvey kızı 'Nihal' karakterini uygun görmüştür. 1975 yılında TRT'de yayınlanan 6 bölümlük dizi ile bir anda tanınmıştır.

Daha sonra Münir Özkul ve Adile Naşit filmlerindeki sarışın, hüzünlü gözleriyle bakan mahzun duruşlu genç kız olarak Türk sinema severlerin kalplerinde yer etmiştir.

Seks filmleri furyasının başlaması üzerine sinemayı bırakmış ve ünlü sinemacı Yavuz Turgul'la evlenmiştir. Bu evlilikten iki de çocuğu olmuştur.

2001'de yine TRT'de yayınlanan ve başrolünü Zuhal Olcay'ın oynadığı Yeditepe İstanbul ile Türk sinemasına geri dönmüştür.


Filmografi

Aşk-ı Memnu (1975)
Bizim Aile / Merhaba (1975)
Gençlik Köprüsü (1975)
Aile Şerefi (1976)
Gülen Gözler (1977)
Benim Gibi Sevenler (1977)
Liseli Kızlar (1977)
Cennetin Çocukları (1977)
Rezil (1978)
Yeditepe İstanbul (2001)
Aliye (2004)
Çemberimde Gül Oya (2004)
Alanya Almanya (2005)
Yeniden Çalıkuşu (2005)
Arka Sokaklar (2006)
Ahh İstanbul (2006)
Sis ve Gece (2006)
Sınav (2006)
Doktorlar (2006)
Pertev Bey'in Üç Kızı (2006)
Kuzey Rüzgarı (2007)
Milyonda Bir (2008)
Güneşi Gördüm(2009)




http://www.main-board.com/unluler/236968-itir-esen-resimleri.html

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2545
favori
like
share