sütlü un helvası tarifi - bursa yöresi sütlü un helvası yapılışı



Malzemeler

250 ml
sivi yag
200 gr un
1 litre süt
400 gr
seker
1 avuc iri kiyilmis badem

Yapilis Tarifi

Tencere koydugumuz sivi yaga unu ve dolmalik fistiklarimizi
ayni ayni anda ilave ediyoruz.
Fistiklar koyu pembe oldugunda unumuzun yeterli derecede kavruldugunu anliyoruz.
Daha önce seker ilave ettigimiz ilik sütü (sütün kaynak olmamasina dikkat edelim) tenceremize ilave edip devamli karistirarak pisiriyoruz.
Kaynamaya basladiginda ocagin altini bir miktar kisin. Iyice koyulasinca atesten alarak genis bir kaba (tepsi) bosaltin.Ilik olarak servis yapin. Arzuya göre üzerine tarcin koyabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 622
favori
like
share