Şahane Düğün - Asuman Dabak Tiyatrosu

Son güncelleme: 25.06.2009 19:36
  • Şahane Düğün - Asuman Dabak Tiyatrosu - Tiyatro


    Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Mayıs ayında Asuman Dabak Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Şahane Düğün” adlı iki perdelik müzikal komedi, İstanbullu tiyatro severlerden büyük ilgi gördü. 600 kişilik salonun tamamını dolduran seyircilerin büyük bir kısmı da yer bulamadıkları için geri döndüler.

    İzleyicilerden gelen bu yoğun ilgi üzerine Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi “Şahane Düğün” adlı oyunu Haziran ayında tiyatro severlere bir kez daha armağan ediyor. Oyunu izleyemeyenler ya da bir kez daha izlemek isteyenler için “Şahane Düğün” 27 Haziran Cumartesi günü saat 20:00′de sahneleniyor.

    Usta Tiyatrocu Haldun Dormen’in yönetmenliğini yaptığı, Amerikalı yazar Robin Hawdon’ın kaleme aldığı “Şahane Düğün” adlı oyun, evlilikte mantık ve aşkı sorgulayan sıcacık, duygusal bir komedi. Başrollerini Asuman Dabak ve Ziya Kürküt’ün paylaştığı oyunda, televizyon ve tiyatro dünyasından tanıdığımız Tuna Arman, Ufuk Özkan, Bedia Ener, Mehtap Bayri ve Atila Irgılata da rol alıyor.

    Sahne Tasarımını Ümit Birsel’in, çevirisini Özcan Özer’in üstlendiği oyun, ömür boyu sürecek bir ilişkinin başlayacağı nikah günü Damat Bill’in (Ziya Kürküt), balaylarını geçirecekleri otel odasında hiç tanımadığı bir kızla uyanmasıyla başlar. Rachel (Tuna Arman) gelinliğini giymek için odaya gelmek üzeredir. Durumu kurtarması için sağdıcı Tom`dan (Ufuk Özkan) kızın onunla olduğunu söylemesini ister. Fakat Tom`un yeni kız arkadaşı Judy (Mehtap Bayri), sevgilisinin en yakın arkadaşları ile tanışmak üzere nikaha katılacaktır. Tom ve Bill bu karmaşık durumu düzeltmeye çalışırken, oda hizmetçisi Julie (Asuman Dabak), gelinin annesi Daphne (Bedia Ener) ve dayısı Max’in de (Atilla Irgılata) dahil olmasıyla birlikte yaşanan aksiliklerin ardı arkası kesilmez.

    Evlilik öncesi ve sonrası yaşanan komik anların, tuhaf rastlaşmaların ve yanlış anlamaların komedisini ince bir mizah duygusuyla anlatan “Şahane Düğün” 27 Haziran 2009 Cumartesi günü saat 20:00′de izleyenlere bir kez daha kahkaha dolu dakikalar yaşatacak.

    Adres:
    Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi
    Zeytinburnu Meydanı, Semiha Şakir Cad.
    Zeytinburnu/İSTANBUL
    Tel: 0212 415 58 58
#25.06.2009 19:36 0 0 0