Malzemeler

500 kg kusbasi koyun eti
2 kuru sogan
2 adet domates
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
5 su bardağı su
6 adet patlican
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı margarin
3 su bardağı sut
100 gr kasar peyniri




Hazirlanisi

Sebzeleri yıka.Soğanı soy,yıka,ince ince doğra,etle birlikte tencereye koy,kapağı kapat,kısık ateşte,kendi suyu ile 45 dakika pişir.Domatesi,yarım santim küp irilikte doğra,1 tatlı kaşığı tuz,kara biber ve suyu etli karışıma ekle,karıştır,yumuşayana değin pişirmeye devam et.Patlıcanları kurula, ocakta çevirerek közle,kabuklarını soy, saplarını kes,ince ince kıy.Teflon bir tencereye yağ ve unu koy,hafif sararıncaya değin 2 dakika kavur.Patlıcanı ve kalan tuzu kat.Sütü tencereye azar azar eklerken,püreyi sürekli karıştır,8 dakika pişir,peyniri koy, bir kez daha karıştırıp ocağı kapat.Servis tabağına al,ortasını hafifçe çukurlaştırıp eti koy ve et suyunu gezdir.sicak servis yapabilirsiniz.
Afiyet OLsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 996
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:58
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:26
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 23:29
teşekkürler,ellerinize sağlık.
masarac Tarih: 28.12.2005 02:30
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:47
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 12.12.2005 09:40
tarifiniz için teşekkürler canım eline sağlık
keto_41 Tarih: 12.10.2005 03:45
ellerine saglik
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 12:52
Ellerine saglik arkadasim
PALADAYI Tarih: 21.09.2005 23:18
Ellrine sağlık kardeşim