yaz tatlıları - soğuk tatlılar - sütlü tatlılar - buzlu tatlılar



MALZEMELER:

-1 lt süt
-2 kaşık un
-2 kaşık nişasta
-1 su bardağı şeker
-2 kaşık kakao
-200 gr toz yeşil fıstık

YAPILIŞI:

Un, nişasta,şeker ve süt karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir ve üç eşit parçaya ayrılır. Parçalardan biri sade olarak bırakılırken kalan iki parçadan birine kakao diğerine ise yeşil fıstık ilave edilir . Islatılmış ve derince olan bir servis kabına sırasıyla önce kakaolu parça dökülür biraz soğuduktan sonra sade olan parça, o da soğuduktan sonra üzerine fıstıklı kısmı konularak buzluğa yerleştirilir. Donmaya başladığı sırada dilim boyutlarıan göre ara ara tabağa çubuklar batırılır. Tamamı donduktan sonra dilimlenerek çubuklarla servis yapılşır. Arzu edilirse çubuklar kullanılmadan diktörtgen parçalar halinde dilimlendikten sonra folyoya hatta daha da sağlıklı olması açısından yağlı kağıtlara sarılarak da ikram edilebilinir.

AFİYET OLSUN

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1167
favori
like
share