MALZEMELER:

Köfteler İçin

-2 su bardağı köftelik ince bulgur
-2 çay bardağı kaynar su
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-2 adet yumurta akı
-1 tatlı kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı tuz

Sos İçin

-1 orta boy kuru soğan
-2 çorba kaşığı zeytinyağ
-2 adet domates rendesi
-1 çorba kaşığı biber salçası
-2-3 diş sarımsak
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI:

Bulgur, bir tencereye konur ve üzerine kaynar su dökülerek ağzı kapatılır. Yaklaşık 10-15 dakika kadar sonra bulgur kabarınca un, nişasta, yumurta akları, kimyon ve tuz ilave edilir. Gerekirse arasıra su serpilerek iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde küçük toplar yapılır. Bu sırada düzgünce şekil verilebilmesi için parmaklar da sürekli ıslatılır. Hazırlanan küçük topların ortasına serçe parmağı yardımıyla hafifçe bastırılır ve ortalarına küçük çukurluklar yapılır. Bütün köfteler bu şekilde hazırlandıktan sonra kaynamış ve içerisine yarım limon suyu ve tuz ilave edilmiş suyun içerisinde 15-20 dakika kadar haşlanır. Haşlanan köftler süzgeç yardımıyla suyun içerisinden çıkartılır ve servis tabağına alınır.

Bu arada köftelerin sosu için öncelikle kuru soğan piyazlık doğranır, sarımsak rendelenir ve zeytinyağ ilavesiyle bu karışım biraz kavrulur. Domates rendesi ve biber salçası eklenir. Uygun sos kıvamına gelinceye kadar kısa bir süre pişirilir. Baharatları da ilave edildikten sonra köftelerin üzerine düzgünce yayılır. Üzeri ince kıyılmış maydonozla süslendikten sonra servis yapılır.

AFİYET OLSUN

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 361
favori
like
share