YUFKA ÇANAKLARI İÇİN

Yufkalar düz bir zemine serilir ve bir komposto kasesi yardımıyla yufkadan bu kase büyüklüğünde yuvarlaklar kesilir. Dört adet yuvarlaktan bir çanak oluşturacak şekilde sayı ayarlanır. Fırına dayanıklı kaselerin içleri fırça yardımıyla güzelce yağlandıktan sonra kesilen yuvarlak parçalar çanak oluşturacak şekilde bu kaselerin içine yerleştirilir. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Soğudıktan sonra düzgünce çıkartılır.

MERCİMEK SALATASI İÇİN

MALZEMELER :

Miktarlar herkese göre değişecektir.

-Yeşil mercimek
-Kuskus
-Kırmızı çarliston biber
-Haşlanmış mısır
-Dereotu
-Maydonoz
-Kuru soğan
-Limon, sirke
-Zeytinyağ
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yeşil mercimek, limonlu suyun içinde haşlanır. Kuskus da haşlanır. Tüm malzemeler karıştırılıp baharatları da eklendikten sonra elde edilen karışım hazırlanmış olan yufka çanaklarının içlerine doldurularak servis yapılır.


AFİYET OLSUN

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1130
favori
like
share