MALZEMELER:

-2 adet yumurta (biri içine diğeri üzerine)
-2 yemek kaşığı birkisel margarin
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-¾ su bardağı yoğurt
-4 su bardağı tam buğday unu
-1 paket kabartma tozu
-Yarım demet ısırgan otu
-100-150 gr soyulmuş ayçekirdeği
-1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Isrgan otu eldiven yardımıyla ayıklanır ve yıkandıktan sonra hafif ateşte bir tencerede çok az kavrulur ve sonrasında da robotta çekilir.

Elenmiş unun ortası havuz şeklinde açılır ve yumurta, margarin, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, ısırgan otu ve ayçekirdeğinin bir kısmı ve tuz eklenerek özlü bir hamur yapılır.

Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartılır ve yuvarlak şekil verildikten sonra kalan ayçekirdeklerine bulanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 349
favori
like
share