MALZEMELER

* 7 su bardagı un (orjinal tarifte 9 bardak)
* 125 gr. tereyagi
* 125 gr. margarin
* 1 cay bardagı sıvıyag
SERBETİ icin:
* 2-3 su bardagı su (kivamina göre degise bilir)
* 2-3 su bardağı şeker (az sekerli seven veya cok sevene göre degisiyor)
* yarım limon suyu.

HAZIRLANISI

Önce Serbeti hazirlamak icin tencerenin icine su,seker ve limonu koyup kaynatiyoruz. Serbet kaynayip kivama geldigi zaman ocaktan alip sogumaya birakiyoruz. Derin bir teflon tavanin icine yagi koyup eritiyoruz.Yag eridikten sonra unun yarisini yavas yavas ekleyip karistiriyoruz,yagi cektikten sonra unun kalanini ilave ediyor sürekli karistiriyoruz pembe bir reng alana kadar. Unumuzu kavurduktan sonra ocaktan alip bir kasik yardimi ile ezerek sogutmaya calisalim. Hem un hemde serbet tam sogumasi lazim. Her ikiside soguduktan sonra, serbeti yavas yavas una ilave ederken bir yandanda kasik yardimi ile ezerek karistiriyoruz. Sonra bir tepsiye yada tabaga koyup kasikla düz bir sekil vermek icin bastiriyoruz, istenilen sekilde süsleyip kesebilirsiniz.Mesela baklava dilimleri gibi de kesebilir ve sunabiliriz.Ben kare seklinde kesip ceviz ve hindistan cevizi ile süslemeyi uygun gördüm. Buzdolapta dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 406
favori
like
share