Şimdi de dinler yarışıyor

Son güncelleme: 29.06.2009 13:13
  • Tövbekarlar Yanşıyor - dinler yarışıyor - Şimdi de dinler yarışıyor

    noimage

    Bir papaz, bir haham, bir Budist rahip ve bir imam; 10 ateisti kendi dinlerine kazandırmaya çalışacak


    Kanal T'de eylül ayında yayınlanacak 'Tövbekarlar Yanşıyor' adlı yarışma programında bir papaz, bir haham, bir Budist rahip ile bir imam, 10 ateisti kendi dinlerine yönlendirme mücadelesi verecek. Şarkı yarışması, oyunculuk, bilgi, yemek ve evlilik yarışmaları derken şimdi de dinler yarışacak. Kanal T'de başlayacak 'Tövbekarlar Yarışıyor' adlı yarışma programında 1 imam, 1 papaz, 1 haham ve 1 budist rahip, 10 ateisti kendi dinlerine yönlendirme mücadelesi verecek. Tövbe edip istediği dine yönelenlerin ödülü ise hacı olmak olacak!

    FİKİR ANNESİ: SİSİ
    Tövbe edip İslamiyeti seçen ateist Kabe'yi tavaf etmek için Mekke'ye, Hıristiyanlığı seçen Vatikan'a, Museviliği seçen Kudüs'e ve Budizm'i seçen ise Tibet'e gönderilecek. Yarışmanın özünde 4 din adamı, 10 kişiye kendi dinlerini kabul ettirmek için mücadele ederken, bilgi ve ikna yeteneklerini de yarıştıracaklar. Yarışmanın 'fikir annesi' 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu, yarışmada yer alacak din adamlarını aramaya başladı.

    DİN ADAMI ARAYIŞI
    Diyanet İşleri Başkanlığından önümüzdeki hafta için randevu alan Seyhan Soylu, Fener Rum Patrikhanesi'nden de bir papaz talebinde bulundu. Haham için Kudüs'e, Budist rahip için de Tibet'e gidecek olan Seyhan Soylu, yarışmayla ilgili olarak şunları söyledi: "Amacımız dinler savaşı çıkarmak değil ateistleri imana getirmek. Yarışmanın ödülü kutsal yerlerde hacı olarak Tanrı'ya ulaşmak. Bence Tanrı'ya inanmamak da bir inanç olabilir ama bu inanç bir sınırdır. Ateistlerin dinleri sorgulamasını sağlayarak sınırları aşmalarının peşine düşeceğiz."

    MODERATÖR GÜLGÜN FEYMAN OLACAK
    'Tövbekarlar Yarışıyor' adlı programın fikir sahibi Seyhan Soylu, yapımcısı Ayşe Önal, moderatörü ise Gülgün Feyman. Yarışmanın Kanal T'de eylül ayında yayınlanması planlanıyor.
#26.06.2009 10:31 0 0 0
  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu "Dinler Yarışıyor" adlı programı ekrana getirmeye hazırlanan tv kanalına sert tepki gösterdi.
    Regaib Kandili dolayısıyla Habertürk kanalında, "Balçiçek Pamir'le Söz Sende" programının konuğu olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bir televizyon kanalında yayına başlayacağı söylenen "Dinler Yarışıyor" programı hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu:

    "Bu çok büyük ve vahim bir hata, bir şaklabanlık ve soytarılıktır. Reyting uğruna yapılmadık şey kalmadı. Artık hiç olmazsa dini rahat bıraksınlar. Din adamlarını ortaoyuncuları gibi kullanmak en hafif tabiriyle büyük bir saygısızlıktır. Benim ülkemde böyle bir girişimde bulunulduğuna inanmakta zorlanıyorum. Bizim bünyemizdeki hiçbir din adamının buna katılmasına izin vermeyiz.
#26.06.2009 10:31 0 0 0
  • Bu ne saçmalıktır yahu
    Böyle bir yarışmaya bu hükümetin izin vereceğine inanmıyorum ciddiye almıyorum gitsinler popolarını yarıştırsınlar kiminki daha etkileyici diye
#26.06.2009 10:33 0 0 0
  • valla eniste verilmemis olsa böyle bir proje gündeme gelmezdi heralde sacmaliklarin en büyügü yapiliyor ve buna tepkisiz kalmak ne kadar dogru bilmiyorum
#26.06.2009 10:35 0 0 0
  • Duyduğum en saçma şey.

    Bunu kim izler ki diye sormak lazım...
    Böyle birşeyi izlemek zati aklı karışık olan bir kısım kişilerin bence aklını daha da fazlasıyla bunaldırır... Amaç orda ki 10 kişiye din seçtirmek değil gibi... Ordakilerin aklı çeliniyorsa ekrandaki izleyenin niye kafası karışmasın... Hem sonuç neyi değiştirecek... Ne olacak yani. Din mi kazanacak yoksa orda ki din adamı mı?
#26.06.2009 10:54 0 0 0
  • Sylar sana katiliyorum ama bizim milleti biliyorsun merak ve yeniliklere acik oldugu icin merak konusu olacaktir
#26.06.2009 10:57 0 0 0
  • Güzel bir yarışma olcak bence.
#26.06.2009 12:22 0 0 0
  • Kim kimin dinini kabul ettirmek için böyle yarışmayı akıl etti ki acaba...
    Herkes kendi dininden memnun.Demekki rahatsız olanlar var ki bu yarışmayı akıl etmişler..
    Allah akıl fikir versin ne diyeyim..
#26.06.2009 12:33 0 0 0
  • Töbe töbe
#27.06.2009 00:35 0 0 0
  • Bunlarida mi görecektik....
    Insanlar iyice sacmalamaya basladilar ve sapiklastilar ne yapacaklarini bilemiyorlar.
    Fikir anasi olarak sisi lakapli....................amacimiz ateisleri imana getirmek diyor ardindan da
    Bence Tanrı'ya inanmamak da bir inanç olabilir diyor.Daha neyin hizmetini vermeye calisiyor.
    Allah akil fikir versin hidayete erdirir insallah.

    Nefsiyle degil de akliyla hareket eden insan zaten dogru yolu bulur........
#27.06.2009 01:04 0 0 0
  • sisi bu dönme top olan sisi değil mi
    way way way
    Gülgün Feymanda alet olacak ne diyelim bekleyip göreleim bakalım
#27.06.2009 20:18 0 0 0
  • Allah iyi ekmek veriyor bu devirde bizlerde yiyoruz yuh diyorum baska bisey demiyorum
#27.06.2009 21:19 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Tövbe Yarabbi tövbe daha neler görüp duyacagiz. Ya din/iman kul ve ALLAH arasindadir bu isler yarismayla olmaz bu sirf showdan ibaret olur. Ayricada din adamlarinin bu ise dahil olacagini sanmiyorum.

    ALLAH sisiye ve gülgün feymana akil fikir versin.
#28.06.2009 00:55 0 0 0
  • maraboglu61 bu hükümet yarışmanın sponsoru olursa şaşma, izin vermezmiş :)
#28.06.2009 10:15 0 0 0
  • Engin Ardıç Dinler Yarışıyor Programını Hakkında yazdı Rezillikten vazife çıkaralım arkadaşlar
    Kimsenin seyretmediği çarçur bir televizyon kanalı, kendisine "reyting" getirecek dâhiyane bir dümen bulmuş... Programın adı "İmana Gel"...
    Her programa bir "ateist" çıkaracaklarmış, ayrıca bir imam, bir papaz, bir de haham... Budist rahibi de var... Ateist kendi görüşünü savunacakmış, din adamları da onu ikna etmeye çalışacaklarmış... Bu bir yarışma. Fikir babası, pardon, fikir anası, Sisi namıyla maruf Seyhan Soylu. Programı yönetecek olan da ("moderatör" diyorlar ama "moderatris" demeleri gerekirdi), neredeyse yirmi yıllık dostum, eski mesai arkadaşım Gülgün Feyman.
    Epey küfür yediler tabii...
    Diyanet İşleri Başkanı da bu girişimi "şaklabanlık ve soytarılık" olarak niteledi.
    Şimdi bir şey söylesem hem Gülgün bacıma ayıp olacak, hem de Seyhan bacım kızacak. Kendisinin "Nurseli İdiz yönetiminde cumhuriyet kadınları defilesiyle" dalga geçmiştim de, çok bozulmuş, "benden daha erkek" olduğunu belirtmişti!
    Eh, ben erkekten anlamam. Benim o tarafım yoktur. Konunun uzmanı öyle diyorsa, öyledir herhalde... Bir de penis yazarına sormak gerekir ama ona kıyamam, bu işe karışmasın. Bu yaştan sonra ona buna penisimi gösterip geçer not istemek bana ağır gelir. Genç olsam neyse de...
    Bu Seyhan polis okulundan "matrut", yani atılma, fakat Ergenekon örgütüyle (pardon, kamuoyunda Ergenekon olarak bilinen ve mahkeme kararı henüz verilmediği için şimdilik varolmadığı varsayılan örgütle) pek içli dışlı bir şahsiyet...
    Ali Kalkancı ve Müslüm Gündüz gibi şahsiyetleri "fabrike edip" 28 Şubat patırtısını yaratmak amacıyla kullandığı söylenmişti.
    Merak ettiğim, yarışmacı buldu diyelim (Richard Dawkins'i çağırmasın, bir de tercüman gerekir), şaklaban ve soytarı din adamını nereden getirtecek?
    Televizyonda bir miktar var ama onlar kendi kanallarını bırakırlar mı?
    Kimsenin üstünde durmadığı avanta şurada: Bu yarışma, ödüllü! Kazanan, kendisini ikna eden din adamıyla birlikte yurt dışına gönderilecek. Papaz kazanırsa Roma'ya, haham kazanırsa Kudüs'e, imam kazanırsa Mekke'ye seyahat! (İyi ki katolikle yetinmişler, çünkü ortodoks papazı kazansaydı yarışmacıyla birlikte stüdyodan çıkıp alt tarafı bir dolmuşla Fener'e gidip geleceklerdi. Fener'de "Aziz Yıldırım'la tanışıp Mehmet Topuz'u da yakından görmek isteyecek" saf ve temiz vatandaşlar bile çıkabilirdi.)
    Karanlıkta kalan noktalar da var: Hıristiyan olacakların vaftiz suyunu kim ısıtacak? İslam'ı seçeceklerden sünneti eksik ya da yarım kalmış olanları sevabına sünnet de ettirecekler mi? Herhalde Sisi bakar, kararı o verir.
    Kendime ateist süsü verip katılsam mı acaba? Öyle olmadığımı herkes biliyor ama bu dümenle hem "bir kısım basınla" barışırım, hem Gülgün'le hasret gideririz.
    Çünkü "kendini Budist rahibine ikna ettirirsen" ucunda Tibet gezisi varmış! Oraları hiç görmedim de...
    Dönünce ağzımı çalkalar, tövbe istiğfar eder, iman tazelerim, avanta gezi de yanıma kâr kalır.
    Tüyoyu aldınız, haydi uyanıklar, doğruca katılma başvurusuna!
    Ben bilet alır kendim giderim, sizin için bu fedakârlığı da yapacağım.
    Not: Roma bu sıcakta hiç çekilmez, stüdyoda sakın katolik olmayın.
#28.06.2009 11:41 0 0 0

  • Din, reytinge malzeme olamaz
    Din-Bir-Sen Genel Başkanı Şenocak'tan reyting tepkisi
    Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, dinlerin yarıştırılması konseptiyle yayınlanması planlanan yarışmayı eleştirerek, 'Din, magazin programlarının konusu değildir. Reyting uğruna insanların dinî inançlarının sömürülmesi kabul edilemez bir durumdur'' dedi. Şenocak, yaptığı yazılı açıklamada, bir televizyon kanalında yayına başlayacağı belirtilen ''Dinler Yarışıyor'' programına tepki gösterdi.

    İnsanların en temel hak ve özgürlüklerinden olan din ve inanç özgürlüğünün reytinge âlet edilmesinin ''dinî duyguların istismarı ve din sömürüsü'' olacağını belirten Şenocak, ''Din, magazin programlarının konusu değildir. Reyting uğruna insanların dinî inançlarının sömürülmesi kabul edilemez bir durumdur'' görüşünü ifade etti. Milletlerin kültürlerinde en önemli unsurlardan birisi olan dinin temel amacının, insanlığın birleştirilmesi, bölünmemesi olduğunu vurgulayan Şenocak, medyanın da dinî konulara özenli yaklaşarak, yayınlanan programlarla hoşgörü ortamına katkı sağlaması gerektiğine işaret etti. Şenocak, şunları kaydetti: ''Bir televizyon kanalında yayınlanacağı duyurulan 'Dinler Yarışıyor' adlı programın dinî duyguların istismarına ve toplumun kutuplara bölünmesine yol açabileceği nedeniyle camiamızda ve kamuoyunda rahatsızlık ve endişeye neden olmuştur.

    Hangi amaca yönelik olursa olsun, yayın yoluyla dinin, dinî duyguların, dince kutsal sayılan değerlerin istismar edilmesi kabul edilemez bir gerçektir. Yayın kuruluşları, kanun ile yönetmeliklerde öngörülen yayın ilkelerine uygun yayın yapmakla yükümlüdürler. Dinleri hırs ve menfaatlerine âlet etmek, 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkındaki Kanun'da belirtilen 'yayın ilkelerine' aykırıdır.''

    Projeden vazgeçilmesi çağrısında bulunan Şenocak, ''Böyle bir program sadece İslâma değil, bütün dinlere saygısızlıktır ve derhal vazgeçilmesi gerekmektedir. Kanunlara aykırı bir yayın olan bu program hakkında gerekli işlemin yapılması için RTÜK'ü göreve çağırıyor ve derhal bu yayına son verilmesi çağrısında bulunuyoruz'' dedi.
    Yeni Asya
#28.06.2009 11:44 0 0 0
  • Böyle bir yarışmaya bırakın bir İmamı da Müslüman birinin katılacağını sanmıyorum.
    Eğer bu yarışma başlarsa oraya İmam diye çıkan adamın İmamlığını geçtim Dininden şüpelenirim ben!

    Yüce Mevlam bu tür işe girenlere doğru yolu göstersin , sapıklığıa düşenleri kahretsin ...
    Amin.
#28.06.2009 18:25 0 0 0
  • Yarıştıracak başka şey bulamadılar din yarıştırıyorlar..Bizim dinimiz yarışmalara alet olacak bi din değil aslında hiçbirisi değil..Ne diyeyim bu programı çıkartanlara yazıklar olsun..
#28.06.2009 18:39 0 0 0
  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu "Dinler Yarışıyor" adlı programı ekrana getirmeye hazırlanan tv kanalına sert tepki gösterdi.
    en yetkili ağızlardan birisi sert tepki gösterdi ama başka kayda değer tepki yok yazık bizlere
#29.06.2009 13:13 0 0 0