Michael Jackson'un Ölümü Kardiyak Arrestten

Son güncelleme: 26.06.2009 23:09
  • Kardiyak Arrestten

    noimage
    Müzik dünyası dün gece alınan bir haberle sarsıldı.

    Pop müziğin kralı Michael Jackson kalp durması nedeniyle hayatını kaybetti. Los Angeles Adli Tıp yetkilisi Fred Corral, düzenlediği basın toplantısında, ünlü yıldızın, UCLA Medical Center adlı hastaneye kalbi tam olarak durmuş halde geldikten sonra, TSİ 00.26'da öldüğünü söyledi.

    Corral, Jackson'ın ölüm sebebinin tam olarak bilinmediğini ve bugün büyük ihtimalle bir otopsi yapılacağını belirtti.

    Fakat elde edilen son bilgilere göre, Michael Jackson'un kardiyak arrest olarak tabir edilen bir çeşit kalp durması tarafından öldüğünü belirtiyor.

    Birçok kişi kardiyak arrest ile kalp krizini birbiriyle karıştırır.

    Bir kalp krizi, arterlerin tıkanması sonucu kalp kaslarına kan akışının durması nedeniyle gerçekleşir.

    Kardiyak arrest farklıdır

    Evet "cardiac arrest" olarak tabir edilen kalp durması farklıdır.

    Kalp krizi bir çeşit damar tıkanıklığı neticesinde gerçekleşirken, kardiyak arrest ise, kardiyak fonksiyonların durması veya büyük arterlerde nabız alınamaması; solunum ve bilinç kaybı ile karakterize ani ve beklenmedik şekilde gelişen bir tablodur.

    Amerikan Kalp Vakfı'na göre kardiyak arrest geçiren kişilerin %95'ten fazlası henüz hastaneye varmadan hayatını kaybediyor. Çünkü kardiyak arrest vakalarında ilk 4 ila 6 dakika arası çok önemli ve kalbi şok ile tekrar eski ritmine kavuşturmak gerekiyor.

    Bununla beraber hastaya CPR ve defibrilasyon ( müsküler bir fibrillasyonun ortadan kalkması ) uygulanmadan geçirilen her dakikada hasta yaşama şansını %7 ila %10 arasında kaybeder.
#26.06.2009 11:31 0 0 0
  • paylaşim için tesekkürler
#26.06.2009 23:09 0 0 0