Oktay ustanın tarifi Profiterol

Son güncelleme: 16.03.2012 13:06
  • noimage

    Bu tarif Oktay Usta'ya ait. Yapımı çok kolay ama sonuç süper lezzetli. Sizde profiteröl severseniz mutlaka deneyin derim.
    Bu ölçülerle 80-90 adet profiteröl hamuru çıkıyor. Yani üç tepsi kadar. Çünkü kabarma payını düşünüp iki cm aralıklarla sıkmak gerekiyor. Hamur fazla gelirse pişirip buzdolabında 3-4 gün derin dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz. Ama fazla geleceğini sanmam bizim evde bir akşamda bitti:)) Krema ölçüsü tam geliyor fakat çikolata sosu iki ölçü yapmakta fayda var.
    MALZEMELER:
    Hamuru için:
    1,5 su bardağı su
    1,5 su bardağı un
    100 gr tereyağ ya da margarin
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tutam tuz
    4 adet yumurta
    Kreması için:
    Yarım litre süt
    4 çorba kaşığı un
    1 su bardağı toz şeker
    1 poşet toz şanti
    Üzeri için:
    1 paket çikolata sosu
    Yarım litre süt

    YAPILIŞI: Tencereye su,yağ,tuz ve şekeri koyup ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca azar azar un ekleyerek karıştırın. Unun tamamını ekleyince tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak kısık ateşte pişirin. Pişen hamuru kenara alıp soğumaya bırakın. Ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın. Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince içine tek tek yumurtaları ekleyin. Her kırdığınız yumurtayı mikserle hamura iyice yedirmeden diğerini kırmayın. Hamur kekten daha sert ama kurabiyeden yumuşak yapışkan bir hal alıyor. Sıkma torbasına hamuru doldurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük toplar halinde sıkın. Önceden ısıtılımış 150 derecelik fırında 50-60 dakika yani hamurlar kabarıp kızarana kadar pişirin. Hamuru pişirirken fırını asla açmayın. Pişen hamurları fırını kapatıp soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Yoksa hamur çökebilir. Diğer yandan krema malzemelerini tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Mikserle çırpıp havalandırın ve dolaba kaldırın. İyice soğudukça krema koyulaşıp kıvama gelecektir. Kremayı sıkma torbasına boşaltın. Pişirdiğiniz hamurları torbanın ucu ile bastırıp delin ve krema ile doldurun. Hamur kremayı ittiğinde dolmuş demektir. Hazır çikolata sosunu tarifine göre pişirin. Ilınınca hazırladığınız hamurların üstüne döküp hemen servis yapın. Yoksa hamurlar yumuşayabilir.
    PÜF NOKTALARI:
    1.Hamura koyacağınız yumurtalar mutlaka oda ısısında olmalı.
    2.Yumurtaları hamur iyice soğuyunca ekleyin
    3.Yumurtaları iyice hamura yedirmeden bir diğerini eklemeyin.
    4. Fırın mutlaka ısıtılmış olmalı
    5.Hamurlar pişine kadar fırının kapağını asla açmayın.
    6.Pişme işlemi bitince fırını kapatın ve hamurları içinde 15-20 dakika soğumaya bırakın. Bu süre sonunda fırının kapağını açın.
    AFİYET OLSUN!!!
#26.06.2009 13:14 0 0 0
  • hıı kolayda elinize saglık ama ben hamurunu yapmayı becerebilirmiyimki profiterolü hazır alsam olurmu?
#19.12.2009 13:44 0 0 0
  • Güzel Görünüyor!
#16.03.2012 13:06 0 0 0