MALZEMELER:


1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tahin
1’er paket kabartma tozu ve vanilya
Aldığı kadar un(ortalama 5-5,5 bardak)
Üzeri için yumurta akı ve iri kırılmış fındık
YAPILIŞI: Yumurta akı ve fındık hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp kurabiye hamurunu elde edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Üzerine hafif bastırıp önce yumurta akına sonra fındığa batırarak tepsiye aralıklı olarak dizin. 175 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN!!!


Not: Ölçüler 2 büyük fırın tepsisi içindir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 459
favori
like
share
1sidelya Tarih: 26.06.2009 14:39
Tşkr.ederim canım aynen dediğiniz gibi ağızda dağılan ve hava almıyan bir saklama kabında muhafaza edilirse uzun süre tazeliğini koruyan lezzetli bir kurabiye...Gözlerine sağlık arkadaşımm...
AYIŞIĞI Tarih: 26.06.2009 14:27
bir kaç kez denemiştim harika oluyor
yerken ağızda dağılıyor derler ya onun gibi
süper bir kurabiye
ellerine sağlık canım